Vauraus.fi kokemuksia: matalaa tuottoa ja perintää


Vauraus.fi -palvelun edustaja oli yhteydessä viime vuonna ja pyysi kirjoittamaan heistä blogipostin. Kirjoitinkin, mutta jätin julkaisematta. Kirjoitus oli hyvin geneerinen, kuvaava, lähinnä tunnettuutta lisäävä artikkeli, joka ei suositellut. Miten olisin voinut suositella palvelua, josta minulla ei ollut harmainta aavistusta? Samaan aikaan moneen blogiin ilmestyi posti esittämään Vauraus.fi -palvelua. Onneksi niitä ei enää löydä.


Koska myyntimies oli taitava puhumaan, ajattelin että menkööt. Kokeilen ja arvioin sitten myöhemmin paremmalla tiedolla. Vauraus oli saanut kamalan huonoja arvioita ja esimerkiksi googlessa on tällä hetkellä kokonainen yksi tähti. Miten voi myyntipuheet ja arviot mennä niin ristiin? Ristiriitaisessa informaatiotilanteessa parempi hankkia omakohtaisia kokemuksia.

Päätin siis kokeilla. Minulle kerrottiin, että sijoittajat saavat keskimäärin 8%-9% tuottoja. Tosi hyvä! Ja kuulemma riskiluokitustiimi on erityinen kilpailuetu verrattuna muihin palveluihin. Muun muassa Fellow Finance mainittiin. Muistutettiin kuitenkin hajauttamisesta, sillä ilman hajautusta voi käydä huonosti, vaikka keskimäärin menekin hyvin. Kuulemma hyvä olisi pariinkymmeneen sijoittaa. Minimisijoitus per kohde oli 10€. Kaikkein pienin hajautettava potti on siis 200€. Sillä mentiin. Tämä oli syksyllä 2018. Laitoin minimikoroksi 9%, sillä jos tulee vähänkin luottotappioita, ei muuten mitenkään voi päästä mainittuihin keskituottoihin.

Tulokset puhuvat puolestaan

Sijoituskohteita tulee älyttömän vähän, ehkä pari kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että kunnon hajautukseen vierähtää aika tovi. Mikäli sijoitettavaa on vähän enemmän, ei mitenkään voi kuvitella että Vauraus olisi ainoa tai edes se pääpalvelu. Yksinkertaisesti siinä kestää niin kauan. Tämähän ei olisi ongelma, mikäli kohteet olisivat todella korkealaatuisia, tiukan seulan läpäisseitä. Näin ei kuitenkaan ole.

Sijoitusautomaatti on nyt sijoittanut 16 lainaan, niistä noin kahteentoista olisi pitänyt ehtiä jo tulla maksuja. Näistä kahdestatoista kaksi on perinnässä ja 5 muuta on vähintään kolme viikkoa myöhässä maksustaan. Todella huolestuttavat tulokset.

On siis yli puolen vuoden kokemusten jälkeen täysin mahdotonta antaa hyvää kokemusta Vauraus -palvelusta. Sijoittaminen on hidasta, tuotot aivan liian matalia verrattuna riskeihin. Vakuuttavat puheet mahtavasta riskiluokitustiimistä tuntuvat lähinnä myyntimiehen liioittelulta.

Vauraus saa minulta yhden tähden ⭐. Plussan puolelle (ehkä) jäädään, mutta laittaisin mielummin rahani mihin tahansa muuhun alustaan, jota omasta portfoliostani löytyy.

Tällä hetkellä tienaan yli 2000€/kk passiivista tuloa eri alustoista ja pyrin puhumaan niistä hyvin avoimesti. Kaikkein mieluisin alusta tällä hetkellä on ehkä Grupeer ja Mintos, mutta mikäli se on jo tuttu, niin listalta löytyy paljon muitakin hyviä.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti