Miten asuntolainasi korko vertautuu muihin? Paljonko voisit säästää kilpailuttamalla?


Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa säännöllisesti. Moni maksaa tietämättään tarpeettoman korkeaa marginaalia, sillä kun asunnon ostaminen tai vaihtaminen ei enää ole ajankohtaista. eivät marginaalitkaan pyöri mielessä. Lainamarkkinat vaihtelevat kuitenkin koko ajan ja moni pankki mieluusti ottaisi asuntolainasi itselleen, pois nykyiseltä lainan tarjoajalta, todennäköisesti joku nykyistä pankkia edullisemmalla marginaalilla.


Pelkästään lainamarkkinoiden ei ole tarvinnut muuttua marginaalisi parantuakseen: hyvin todennäköisesti sinuun hinnoiteltava riski on pienentynyt ajan saatossa - olethan maksanut lainaa pois ainakin hetken, mikä on pienentänyt lainoitusastettasi sekä tuonut lainan maturointia lähemmäksi nykyhetkeä.

Kiinnostaako, kuinka marginaalisi sijoittuu muihin asuntolainallisiin? Allaoleva laskuri kertoo samalla, kuinka paljon voisit säästää kilpailuttamalla asuntolainasi.

Lainan kilpailuttaminen ei maksa mitään ja on usein ajateltua yksinkertaisempi prosessi. Itse olen kilpailuttanut asuntolainani pariin kertaan ja kolmas kilpailutuskierros on meneillään. Tarkista oma kilpailutuspotentiaalisi:Voit myös helposti kopioida laskurin omaan blogiisi allaolevalla upotuskoodilla.


Mitä useamman pankin kilpailuttaa, sen suurempi todennäköisyys, että saat parhaimman mahdollisen tarjouksen. Onneksi on ainakin tämä palvelu tekee useamman kilpailutuksen puolestasi, mikä luonnollisesti keventää kilpailutuksen työmäärää.

Liittyessäsi sähköpostilistalle saat jatkossa vastaavanlaisia rahanarvoisia artikkeleja suoraan postilaatikkoosi. Mainitsen myös artikkeleissa, kun päivitän marginaalidataa 👇🏻
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

3 kommenttia:

 1. Hi, I wonder if I can contact you,
  My email is henrik@borsdata.se
  /Henrik

  VastaaPoista
 2. Mikä on mielestäsi "hyvä" asuntolainan marginaali tällä hetkellä markkinalla? Toki riippuu täysin vakuudeksi tulevasta asunnosta, oman rahan määrästä, onko omaksi kodiksi vai sijoituskäyttöön, muusta varallisuudesta, tuloista yms., mutta noin yleisesti osaatko haarukoida suunnilleen marginaalitasoja, joissa liikutaan kun marginaali on mielekkäällä tasolla asiakkaan näkökulmasta? Asuntosijoittaja asia kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että jotkut olisivat saaneet jopa 0.3% marginaaleja. Omani on 0.6%. Jonkinlainen keskiluku näyttää olevan 0.82%, niin kaikki sitä pienemmät on jo mielestäni hyviä. 0.7%:iin pääsee vain joka neljäs, siihenkin olisin jo varsin tyytyväinen.

   Aika perstuntumalta tulee vastaus, mutta kyllä sekä absoluuttisessa, että suhteellisessa mielessä sanoisin, että 0.7% on ihan hyvä marginaali jo.

   Poista