Swaper kokemuksia 2019 - Kokemukseni yli 35 000€:n sijoittamisen jälkeen


Swaper on myös Latviaan perustuva vertaislaina-alusta, joka perustettiin “jo” vuonna 2016, se ei siis ole uusi yritys alalla. Mutta se ei ole myöskään kovin vanha.

Swaperia pyörittää Wandoo Finance Group ja minun käsittääkseni Swaper on heidän päätuotteensa.

Swaperin päätoiminnot sisältävät:
 • Korot 12% (+ 2% uskollisuusbonus)
 • Takaisinostotakuu kattaa myös kertyneet korot
 • Lainat ovat lyhytkestoisia kuluttajaluottoja
 • Ei maksuja tai kuluja
 • Yksinkertainen automaattinen sijoitus

Kuinka Swaper toimii

Swaper rahoittaa uudelleen sen emoyhtiön Wandoo Finance Groupin myöntämiä lainoja. Vaikka Swaper toimii Latviasta käsin, tähän mennessä lainoja myönnetään viidessä maassa: Puola, Georgia, Tanska, Espanja ja Venäjä.

Vaikka Wandoo Finance Groupin päätoiminta on heidän asiakkaidensa luottopisteytyksissä ja sen määrittämisessä, kenelle he voivat myöntää lainoja menestyneesti, Swaper mahdollistaa näiden lainojen nopean uudelleen rahoittamisen yksityissijoittajien rahalla. Miksi Wandoo haluaisi tehdä näin? Koska se tarkoittaaa, että heidän pääomansa palautuu heille takaisin nopeammin ja he voivat hyödyntää yksityissijoittajien pääomaa kasvattaakseen liiketoimintansa kokoa.

Kuka voi sijoittaa Swaperissa?

Tullaksesi sijoittajaksi sinun on oltava vähintään 18-vuotias, olla Euroopan talousalueen (ETA) maan kansalainen ja omata pankkitilin pankissa, joka sijaitsee ETA-maassa. Henkilöä pidetään kansalaisena, jos hänellä on oleskelulupa tai hän on rekisteröitynyt veronmaksaja ETA-maassa.

Kuinka aloittaa sijoittaminen Swaperissa?Sijoittamisen aloittaminen on erittäin helppoa Swaperissa. Tässä ovat vaaditut vaiheet:
 1. Mene osoitteeseen https://www.swaper.com ja klikkaa “Open Investor Account”.
 2. Luo kirjautumistietosi ja hyväksy käyttöehdot
 3. Syötä hieman tietojasi ja valitse valuuttasi
 4. Anna henkilöllisyystodistus, esim. valokopio passistasi ja tuore lasku.
 5. Siirrä rahaa Swaperiin
 6. Sijoita vaikkapa automaattisijoittajalla
Siinä kaikki.

Kuinka käyttää Swaperin automaattista sijoitusta

Voit käyttää sijoittamiseen automaattia tai voit sijoittaa käsin. Käytännössä käsin et ehdi sijoittaa, vaan automaatti on ainoa toimiva vaihtoehto.

Aloitat automaattisen sijoittamisen profiilin luomisen klikkaamalla Create Portfolio -painiketta, mutta ennen sitä voit asettaa portfoliosi koon ja automaattisen sijoittamisen portfolion voimassaolon. Asettamalla koon suureen arvoon ja aikaan, varmistat, että portfolio ei rajoita sijoitustasi.

Mutta kun olet valmis hyväksymään uuden portfolion, Swaper tarjoaa enemmän vaihtoehtoja. Nämä vaatii hieman enemmän selittämistä.

 1. Portfolio size asettaa enimmäissumman automaattisen sijoituksen portfoliolle. Asetan aina tämän suureen summaan.
 2. Portfolio term on automaattisen sijoittamisen portfolion voimassaolo, jonka jälkeen se keskeytyy. Voit aina pysäyttää sen manuaalisesti, joten laitan myös tämän maksimiin.
 3. Annual interest sallii sinun määritellä korot, joihin haluat sijoittaa. Koska ainakin toistaiseksi kaikki Swaperin lainat ovat kiinteät 12%, jätän tämän tyhjäksi.
 4. Max investment in one loan sallii sinun määrittää, kuinka moninainen haluat olla. Pieni summa tässä tarkoittaa, että pääomasi levittäytyy enemmän. Koska Swaper tarjoaa täyden takaisinostotakuun, en välitä ja asetan tämän suureksi summaksi, esim. 1000€.
 5. Remaining principal amount tarkoittaa sitä, kuinka paljon haluat siitä olevan vielä sijoitettavaa. Jätän tämän aina tyhjäksi.
 6. Loan term in months on tärkeä. Tämä määrittää, kuinka pitkiin lainoihin haluat sijoittaa. Useimmat lainat ovat erittäin lyhyitä, mutta jos haluat sijoittaa vain niihin, sinun tulisi asettaa ajalle alhainen maksimiaika, esim. 3 kuukautta. Olen äskettäin käyttänyt maksimissaan 36 kuukautta, sillä olemassa on jälkimarkkina.
 7. Don’t invest if balance < tarkoittaa juurikin sitä, mitä se sanoo. Jos haluat pitää tietyn summan rahaa tililläsi, asetat sen täällä. En tiedä, miksi haluaisit tehdä niin. Jätän tämän aina nollaksi.
 8. Countries sallii sinun suodattaa maan perusteella. En taas tiedä, miksi haluaisin voidakseni hyödyntää takaisinostotakuuta.
 9. Reinvest - jos et aseta tätä ON-asentoon, automaattinen sijoitus ei sijoita korkoja uudelleen. Tämä on hölmöä. Jätä tämä ON-asentoon.
 10. Extended loans tarkoittavat sitä, että lainaaja on maksanut korkoa, mutta on lykännyt pääoman maksamista. Tämä tapahtuu yleensä silloin kun heillä on vaikeuksia tehdä maksuja. Minua tämä ei haittaa, joten jätän tämän ON-asentoon, sillä Swaper kattaa maksukyvyttömyydet. Nämä tulevat jälkimarkkinoilta.
 11. Delayed tarkoittaa lainoja, joita ei ole maksettu ajoissa. Nämäkin tulevat jälkimarkkinoilta. Taas, Swaper kattaa maksukyvyttömyydet ja myöhästyneet maksut, joten jätän tämänkin ON-asentoon, mutta olen nähnyt joidenkin suosittelevan sitä vastaan.

Swaperin korot

Yhtälailla kuin Robocashssä, kaikki Swaperin lainat ovat kiinteitä 12%:n vuosikorkoja. Tämän lisäksi, jos sijoitat enemmän kuin 5 000€ vähintään kolmen kuukauden ajan, tienaat lisäksi 2% uskollisuusbonuksena, yhteensä 14%.

Toistaiseksi oman Swaper-tilini sisäinen korkokanta on ollut 13%, lähenemässä tuota 14%:a. Ajattele, kuinka portfoliosi lisääntyisi ajan mittaan, jos tällainen korko jatkuisi!

Tietysti asiat voivat muuttua ja historiallinen performanssi ei ole takuu tulevaisuudesta. Olemassa on aina riski.

Swaperin riskit

Swaperin riskit ovat liitettynä sen emoyhtiön Wandoo Finance Groupin riskeihin. Wandoo myöntää lainat ja Swaper rahoittaa ne uudelleen. Jos yhdestä tulee maksukyvytön, se on sijoittajalle yhtä pahaksi. 


Maksukyvyttömyys

Swaperin emoyhtiö Wandoo Finance Group myöntää lainat. Tällä järjestelyllä on etunsa: välissä on vähiten välikäsiä, joiden kanssa joudut jakamaan potin. Tämän takia, vaikka sijoittaja saisi kohtuullisen koron, alustallekin jää vielä pelivaraa. Mutta olemassa on myös haittapuolia.

Kun alusta välittää lainoja sijoittajan ja lainanantajan välillä, se voi korvata kaikki riskit muille osapuolille. Kun se toimii lainanantajana itse, joka tarjoaa myös takaisinostotakuut, se tarvitsee vahvan taseen ja luotettavan riskimallin. Alusta on näet ensimmäinen, joka kantaa luottoriskin. Jos se epäonnistuu tämän riskin hallisemisessa, siitä saattaa tulla maksukyvytön, joka on huonoja uutisia kaikille alustan sijoittajille. Näen tämän Swaperin suurimpana riskinä, mutta myös potentiaalisesti sen kilpailuetuna.

Wandoo Finance Group ilmoittaa, että he ovat luottopisteytysjärjestelmän kehittämisen asiantuntijoita ja jos se on totta, se tarkoittaa, että heidän todella tuleekin olla lainanantajia, eivät niiden välittäjiä. Välittäminen on helppoa, mutta lainan myöntäminen kannattavasti - tämä erottaa voittajat luusereista kun talous alkaa kiristyä.

Valitettavasti Wandoo Finance Groupin vuosittaiset raportit eivät ole saatavilla julkisesti, joten en ole päässyt niihin käsiksi. Jatkan niiden etsimistä, joten lisää tämä sivu kirjanmerkkeihisi ja tule takaisin myöhemmin!

Niin kauan kuin Swaper pysyy toiminnassa, takaisinostotakuu kattaa sijoituksesi. Jos Swaper epäonnistuu myöntämiensä lainojen luottotappion ennustamisessa, heiltä saattaa loppua kassa.

Swaperin cash drag

Olen kokenut ajoittaista cash dragia Swaperissa. Niille, joille termi “cash drag” ei ole tuttu, se tarkoittaa, että raha istuu tililläni eikä sitä sijoiteta lainoihin eikä se sen takia tienaa korkoa.

Cash drag on ajoittain aika merkittävää Swaperissa. Cash drag vaikuttaa negatiivisesti tuottoihisi ja on sen takia oikea riski. Jos et voi laittaa rahaasi lainoihin, mitä iloa siitä on?

Aloitin siirtämällä 35 000 Swaperiin. Olen sittemmin nostanut jo pois 25 000 juuri tämän ongelman vuoksi. Nyt jäljellä on 10 000 €, joka näyttää sijoittuvan vielä ihan hienosti.

Likviditeetti ja jälkimarkkina

Swaperin yleinen likviditeetti on erittäin hyvä. Melkein kaikki pääomani ovat lyhytaikaisia, 30 päivän lainoja. Jos pysäytän automaattisen sijoituksen portfolioni, saan suurimman osa pääomastani takaisin 30 päivässä ja toisen 30 päivän jälkeen takaisinostotakuut ovat kattaneet suurimman osan jäljellä olevasta pääomasta.

Jos minulla on siis kiireellinen rahan tarve, saan kohtuullisen summan lyhyessä ajassa.

Jos tämä ei ole tarpeeksi, on silti olemassa jälkimarkkinat. Ja koska olemassa on tuo cash drag, se näyttää erittäin ostovoimaiselta.

Likviditeetti ei siis toistaiseksi ole ollut ongelma.

Swaperin takaisinostotakuu

Todella, Swaper tarjoaa täyden takaisinostotakuun kaikille lainoilleen. Takaisinostotakuu kattaa myös kaikki kertyneet tulot ajalta, jolloin maksut ovat myöhässä.

Takaisinosto aktivoituu kun laina on myöhässä yli 30 päivää lyhyille lainoille ja 60 päivää pitkäaikaisille lainoille.

Swaperin tiimi

Swaperin perusti pitkäaikainen luotonanto- ja sijoitusammattilainen Iveta Bruvele (LinkedIn). Ennen kuin hän perusti Wandoo Finance Groupin ja Swaperin, Iveta on työskennellyt Swedbankissa, 4financessa, twinossa ja Binariumissa. Hän tietää, mitä tekee.

Pidän myös siitä, että Swaperilla on monta naista yrityksessä. Melkein kaikki heidän keskeiset asemansa täyttävät naiset, mukaan lukien Margarita Jankova, Elina Rasmane ja Diana Konina mainitakseni muutaman. Kaikki nämä naiset jakavat samankaltaisuuksia aikaisempien uriensa kanssa.


Kutsu minua seksistiseksi tai feministiksi, mutta tunnen, että naisilla on keskimäärin vahvempi moraalinen kompassi. Jos etsit kaikkien aikojen suurimpia huijareita, et löydä montaakaan naista. Swaperin johto vaikuttaa minulle erittäin osaavalta sekä luotettavalta. Tämä ei ole ihan itsestäänselvyys vertaislainamarkkinoilla.

Jos kaikki on niin loistavaa kuin miltä se näyttää paperilla, on Swaper mielestäni loistava alusta. He ylpeilevät sillä, että heidän koneoppimismallinsa on parempi kuin muilla lainanantajilla. Olen päättänyt uskoa heihin.

Tämän artikkelin kirjoituksen aikana Wandoo Finance Groupilla työskentelee 100 henkilöä ja tietääkseni rakenne näyttää terveeltä tietotekniikkayritykseltä.

Loppusanat

Olen siirtänyt yli 35 000€ Swaper-tililleni ja olen saanut siitä 13.2% sisäistä tuottoa. Kirjoittamisen aikana Swaper-tilini arvo on laskenut 10 197 euroon, sillä olen kotiuttanut rahaa käyttääkseni sitä muihin loistaviin alustoihin ja jatkan myös sen tekemistä. Suunnittelen pitäväni vähintään 10 000€ Swaperissa ajan mittaan. Poislukien cash drag, olen erittäin tyytyväinen.

Jos haluat hajauttaa vertaislainaportfoliotasi, Swaper on ehdottomasti kiinnostava vaihtoehto. Swaperin erottaa muista useimmista alustoista se, että RoboCashin kaltaisesti, he ovat lainanantaja ja tarjoavat takaisinostotakuita. Tämä sallii heidän olla erittäin tehokkaita toiminnassaan menestyäkseen, mutta sen mukana tulee melko paljon riskejä.

Kun rekisteröidyt käyttäen affiliate-linkkiäni, autat minua pyörittämään tätä blogia.

Annan Swaperille kolme tähteä ⭐⭐⭐. He ovat valinneet korkeariskisen (mutta myös -tuottoisen) mallin ja toisin kuin RoboCash, meillä ei ole kokonaiskäsitystä siitä, kuinka hyvin rahoitettuja he ovat. Mutta heillä on erinomainen tiimi oikealla asiantuntijuudella. Olen erittäin tyytyväinen korkoon, jota olen saanut tähän mennessä ja uskon, että Swaper pitelee oikeita kortteja voidakseen menestyä. Kun alamme nähdä Wandoo Finance Groupin vuosittaisia raportteja ja pääsemme tästä cash dragista eroon, korottanen arviotani.

Jos pidät Swaperista ja olet kiinnostunut muista vaihtoehdoista vaikkapa hajauttamismielessä, vilkaise seuraavia:
Jos haluat myös pysyä ajan tasalla siitä, kuinka portfolioni menestyy, vilkaise kuukausittaisia päivityksiäni.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti