Sinullekin todennäköisesti riittäisi kolmen päivän työviikko.


Törmäsin hetki sitten Veroja, hikeä ja kyyneleitä -blogin kirjoitukseen Verotus kannustaa osa-aikaisuuteen ja tuli sellainen into tämän skenaarion auki laskemiseksi omalla kohdalla, että päätin tehdä siitä teille myös oman laskurin.

Syötä laskurille bruttotulosi (eli tulot ennen veroja), sekä mitä kuukaudessa jää säästöön. Laskuri laskee, montako työpäivää riittäisi kattamaan nykyiset kulusi. Nettotulot lasketaan Veronmaksajien verorposenttitilastojen perusteella.

Voit antaa laskurille myös passiiviset pääomatulosi, josta laskuri laskee 30% pääomaveroja.

Mitä ajatuksia herättää?

-
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

5 kommenttia:

 1. Hyvä laskuri! Voisin tuon mukaan tehdä 2 päiväistä työviikkoa ja silti vielä jäisi jotain säästöön... Taidan kuitenkin pysyttäytyä vielä kokoaikatyössä :D

  VastaaPoista
 2. Aikamoiseksi kädestä suuhun elämäksi menisi kolmepäiväisellä. Sitten kun pompsahtas joku ikkunaremppa tai jotain niin huhhei. Ei se auta ku twerkkaa (jotta saisi fyrkkaa)

  VastaaPoista
 3. Laskuri ehdottelee yhden päivän työviikkoa joka tuntuu hitusen rajulta ajatukselta hetimiten :)
  Vakavasti ottaen itselläni on ajatuksena tehdä vielä täyttä viiden päivän työviikkoa jokunen vuosi ja sitten astettain lyhentää työviikkoa siihen pisteeseen kun hyvältä tuntuu. Vapaus valita on parasta tässä kun passiiviset tulot ja säästöt antavat jo siihen mahdollisuuden.

  Toki voipi olla että loppujen lopuksi töitä tulee tehtyä 3-4 päivää viikossa hamaan tulevaisuuteen ihan sen vuoksi että lisääntynyt vapaa aika jo tuossa määrin riittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Passiivisia tuloja on tällä hetkellä hieman yli kolmisen tuhatta mutta kyseessä on siis kahden samassa taloudessa olevan yhteenlasketut passiiviset tulot kuukaudessa keskimäärin. Passiiviset tulot ovat olleet hivenen suurempiakin edellisinä vuosina koska olen siirtänyt tämän vuoden sotakassaan rahaa pois osakkeista koska osakemarkkinat tuntuvat kalliilta ja tarkoitus olisi iskeä sopivan pikku romahduksen aikana.

   Mutta nuo riittävät mainiosti kun menot ovat taloudessamme maltillisia eli yhteensä tyyliin 1500-1600 euroa kuukaudessa. Ei ne isot tulot vaan kohtuulliset menot...

   Poista
 4. Laskuri kertoi minullekin kaksipäiväisen työviikon riittävän. Olen vasta melko alussa työuraani mutta silti miettinyt että olisihan se mahtavaa jos joskus olisi nuortenkin ihmisten mahdollista päästä osa-aikaeläkettä muistuttavaan systeemiin. Vaikka pari viikkoa töitä ja sitten pari viikkoa huilia. Näin saataisiin kaksi ihmistä tekemään samaa hommaa, olisi aina suht motivoitunut ja tarmokas tekijä firmalla käytössä.

  Tai ehkä jatkan vielä muutaman vuoden tekemällä ylipitkiä päiviä ja sitten kokonaan pois kun pääomatulot sen mahdollistavat.

  VastaaPoista