Trine kokemuksia: Passiivista tuloa planeettaystävällisesti
Yli miljardi ihmistä elää tällä hetkellä ilman sähköä.

Andreas Lehnerin ja Sam Manaberin perustama Trine on sijoitusalusta, joka rahoittaa aurinkoenergiaan keskittyviä projekteja.


Trine käyttää joukkorahoitusmallia tarjotakseen rahoitusratkaisuja off-grid -aurinkohankkeille. Yritys haluaa varmistaa, että aurinkoenergia tavoittaa ne ihmiset, jotka tarvitsevat sähköä. Toiminnalla on muutenkin mukavia vaikutuksia: ympäristövaikutukset sekä paikallisen yritystoiminnan tukeminen ja kaikki samalla, kun sinä teet voittoa sijoittamalla.

Trine uskoo tarkoituksenmukaisen voiton tuottamiseen. Tämä periaate juontaa juurensa heidän tavoitteestaan tuoda ratkaisuja energiatarpeeseen kehittyvillä alueilla. Trine uskoo, että tähän köyhien alueiden energiaongelmaan voi löytää kestävän ratkaisun - sellaisen, joka miellyttää myös sijoittajia.

Miksi pidän Trinesta

Trinen kaltaisilla palveluilla sijoittajat voivat hankkia eettisesti tuottoja säästäen planeettaa sekä vaikuttaen samalla positiivisesti ihmisten elämiin.

Trine on hyödyllinen myös paikallisille aurinkoalan kumppaneille. Paikalliset toimijat voivat rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia ja siten kestävää liiketoimintaa tuomalla ihmisille puhdasta sekä ympäristöystävällistä energiaa.

Puhtaan ja turvallisen energian tarjonta sekä mainitun kestävän liiketoiminnan mahdollistaminen tarjoaa meille sijoittajille tilaisuuden sijoittaa tulevaisuuteen. Yritystoiminnan tukeminen on yleensä parempi tapa saada pitkäaikaisia vaikutuksia, kuin puhdas hyväntekeväisyys.

Yksittäiset sijoittajat voivat alustan avulla sijoittaa aurinkoenergiaprojekteihin ja näin tuoda energiaa kehittyville markkinoille ja saada sijoitukselleen tuottoa. Projektin käynnistyttyä, paikallinen aurinkoalan kumppani vastaa projektin pystyttämisestä sekä hallinnoinnista.

Aivan kuten amortisoiduissa lainoissa, saat yleensä korkoa projektien aikana (olen nähnyt jopa yli 10 % korkoja), ja kun projekti on päättynyt, pääoma palautetaan. Jotkut projektit palauttavat kuitenkin koron ja pääoman vasta lopussa (kuten projekti, johon itse olen sijoittanut).

Trine pyrkii varmistamaan, etteivät sijoittajat menettäisi rahojaan, eikä heillä tällä hetkellä ole lainkaan tappioita. Lisäturvaksi Trine tarjoaa joihinkin projekteihinsa ominaisuuden nimeltä Investment Protection. Projektien, joissa on Investment Protection, alkusijoitukset ovat ainakin osittain taattuja Swedish International Development Agencyn (Sida) tuella. Jos siis lainan myöntäjä ajautuu vaikeuksiin, pitäisi sijoittajan saada ainakin osa alkuperäisestä sijoituksesta takaisin.

Kuinka Trine-projektit ovat muuttaneet elämiä Afrikassa

Trine on rahoittanut jo jopa 20 kokonaista projektia, mikä antaa alustalle lisää uskottavuutta. Näiden projektien avulla:
  • Aurinkoenergiaan on sijoitettu yli 2,5 miljoonaa euroa.
  • Yli 194 000 ihmistä on päässyt käsiksi puhtaaseen energiaan.
  • Hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 58 000 tonnilla.
Trine-lainat ovat muuttaneet ihmisten elämää Afrikassa eri tavoin. Käyttämällä aurinkoenergiaa saadaan aikaan säästöjä, joita voidaan käyttää koulutukseen, ruokaan, kauppojen avaamiseen ja ihmisten elintason parantamiseen yleisellä tasolla.

Yksi Trinen aurinkoprojekteista Keniassa, Raj Ushanga House, myy noin 2 000 aurinkoenergiajärjestelmää kuukausittain. Pelkästään tämän projektin on laskettu tarjoavan puhdasta energiaa noin 10 000 paikalliselle Keniassa. On todella riemukasta olla osa tällaisen muutoksen mahdollistamisessa.

Sijoittamisen aloittaminen Trinessä

Trineen on helpompi liittyä kuin useimmille muille vertaislaina-alustoille:
  1. Luo käyttäjätili osoitteessa trine.com
  2. Valitse projekti, johon haluat sijoittaa.
  3. Valitse sijoitettava summa, minimissään 25 €.
  4. Vahvista henkilötietosi (saattaa kestää jopa 3 työpäivää)
  5. Valitse maksutapasi (luotto- ja debit-kortti tai tilisiirto)
Trinen prosessi eroaa monien muiden alustojen prosesseista siten, että Trine antaa sinun ensin varata "paikkasi" sijoitettavaan projektiin ja sitten vasta siirtää varat sen sijaan, että joutuisit siirtämään rahaa etukäteen. Näin saat paikkasi projektissa heti, etkä joudu ensin odottelemaan työpäiviä rahan siirtymiseen ja toivoa, että projektissa on vielä tilaa.Trine näyttää kätevästi vaikutuksesi samalla, kun valitset sijoitustasi.

Miinukset

Verrattuna muihin vertaislaina-alustoihin, joilla sijoitan, ei Trine ole parhaiten tuottava - mikäli siis mietitään vain rahallista tuottoa. Sijoittamalla 1 000 € projektiin Tansaniassa kuittasin 38 tonnia hiilidioksidia kolmen vuoden ajalle saaden samalla 7 % korkoa.

Kuten sanottu, ei korko ole korkein mahdollinen, mutta yritys on ensiluokkainen ja mielestäni riskit ovat melko alhaisia. Jos ostaisin saman hiilidioksidipäästökorvauksen muualta, joutuisin helposti maksamaan saman verran ilman toivoa koroista tai pääomasta. Se olisi pelkkää hyväntekeväisyyttä.

Trinella on aiemmin ollut ongelmia projektien täyttämisessä nopeasti, mutta samalla, kun Trinen suosio on kasvanut, on tämä ongelma myös vähentynyt.

Lopputulema

Minulla ei ole planeettamme kannalta parhaat elämäntavat. Matkustelen liian paljon, mutta yritän kehittää tapojani.

Minusta on tulossa eettisen sijoittamisen kannattaja. Uskon, että jos teemme viisaampia päätöksiä investoinneissa, pystymme ehdottomasti parantamaan planeettamme tilaa.

Vaikka CO2-sijoitukset eivät osta puhdasta omatuntoa, saa se kuitenkin niin sanotusti pallon liikkeelle. Se on parempaa kuin kompensointi ja paljon hyödyllisempää kuin olla tekemättä mitään. 

Yksinkertaisuuden, alhaisen riskin, keskitason koron ja mahtavan tarkoitusperän vuoksi Trine saa minulta neljä tähteä ⭐⭐⭐⭐. On vaikea löytää muita samankaltaisia alustoja.

Olen tähän mennessä sijoittanut Trinen kautta 1 000 € ja saan tästä 7 % vuosikorkoa. Tätä projektia toteuttavalla kumppanilla on kymmenen vuoden kokemus aurinkoenergia-alalla, ja mielestäni projektien riski on erittäin alhainen. Trine on loistava valinta kaikille, jotka harkitsevat oman hiilijalanjälkensä tasapainottamista.

Sen sijaan, että tuottaisin 15 tonnia hiilidioksidia vuonna 2019, olen 23 tonnia miinuksella. Suunnitelmani pitkällä tähtäimellä on olla hiilidioksidin tuotossa miinuksella koko loppuelämäni.

Mikäli haluat liittyä tälle matkalle, rekisteröidythän Trineen käyttäen minun linkkiäni. Autat samalla minua tämän blogin ylläpitämisessä. 
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti