Miljonääriksi lottoamatta - kokeile lottosimulaattoria


Kuinka paljon elinaikana ehtii lotota? Riittääkö elinaika loton päävoiton voittamiseen? Kokeile lottosimulaattoria!Suomalaiset käyttävät rahapeleihin vuosittain yli 2 miljardia euroa. Kaikkihan tiedämme esimerkiksi Loton, jota olemme joskus vanhempiemme kanssa vahdanneet. "Ei hitto, ei tullut kuin kaksi oikein!" Ja seuraavalla viikolla uudelleen.

Loton päävoiton voittotodennäköisyys yhdellä rivillä on kuitenkin vain 1/18 643 560. Jos elinaikanaan lottoaa vaikkapa 50 riviä, 52 viikkona vuodessa esimerkiksi 40 vuotta, tekee se yhteensä 104 000 riviä. Päävoiton voittamisen todennäköisyys ei silti ole koko ajalta kuin puolen prosentin verran. Toisin sanoen, jos 200 ihmistä lottoaa elämänsä aikana yli 100 000 euron edestä, heistä keskimäärin yksi voittaa päävoiton, muut jäävät nuolemaan näppejään.

Jos kärsivällisyys riittää, pystyt kokeilemaan tätä itse lottosimulaattorilla. Sinun täytyy vain kokeilla riittävän monta kertaa.

Samalla ohjelma simuloi mitä kävisi, jos saman summan sijoittaisi osakkeisiin, vaikkapa Nordnetin superrahastoihin. Niihin voi laittaa viikottain pieniäkin summia ilman välityspalkkioita.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti