Työkaluja osakkeiden poimintaan

Osakkeiden poiminta on taitolaji. Laji, jossa itse en ole valtavan hyvä. Siksi luotankin pariin palveluun, jossa tekijät näyttävät omilla nimillään esimerkkiä.

ValueSignals

Kirjoitin viime keväänä palvelusta nimeltä ValueSignals, jonka nokkamiehenä toimii Olivier Dambrine. ValueSignals tarjoaa tilaajilleen kattavan osakescreenerin sekä kuukausittaisen uutiskirjeen. Uutiskirjeen osakesuosituksten mukainen salkku kasvoi 2017 lokakuuhun mennessä Euroopassa yli 22% ja Yhdysvalloissa lähes 20%.

Quant-Investing

Quant-Investing on toinen palvelu, jota käytän, lähinnä screenerin takia. Tim du Toit:in luotsaama palvelu seuraa kymmentä numeerista sijoitusstrategiaa, jotka 2017 vuoden aikana kasvoivat 16% ja 33% välillä.

Kummankin palvelun vahvuus on, että tekeminen on todella läpinäkyvää, omistajilla on omia rahoja kiinni omissa suosituksissaan ja esinnytään omilla nimillä.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

4 kommenttia:

 1. Hmmm. Oma eilinen kommenttini taisi kadota bittitaivaalle. Kommentoin tuossa aiemmin omaa ratkaisuani käyttää evervest.com robottisijoituspalvelua. Aiemmin tekemieni indeksi- ja etf-rahastojen sijaan olen pistänyt uudet sijoitukset kyseiseen palveluun ajatuksena se että robotti osaa tasapainottaa salkkuuni vielä ilman erillisiä kaupankäyntikuluja allekirjoittanutta paremmin. Tarvetta tälle näyttäisi olevan oman rajallisen ymmärrykseni mukaan johtuen markkinoiden korkeasta arvostustasosta.

  Ilmaista tuo ei ole eli nykyisellään maksan 0.75% vuosimaksun palvelusta etf-rahastojen vuosimaksujen päälle. Toisaalta vältyn salkun tasapainottamisen aiheuttamilta kaupankäyntikuluilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt tätä todella monta kertaa. Robottisijoituspalvelut ovat todella mielenkiintoisia, mutta kuinka ne pärjäävät indeksille? Ymmärtääkseni robottipalvelut toteuttavat modernia portfolioteoriaa tehokkaasti ja siten optimoivat riskikorjattua tuottoa hajauttamalla mahdollisimman hyvin?
   Nämä edellämainitut palvelut ovat sijoittajayksilöitä ja tekevät osakepoimintaa/-suosituksia.

   Oletko ollut tyytyväinen everestiin? Jotenkin lämmittää, että se on suomalainen! Hyvä me!

   Poista
  2. Olet ymmärtänyt oikein eli salkkua hajautetaan markkinatilanteen mukaan painotuksia tehden.

   Sinällään olen tyytyväinen toistaiseksi lyhyellä kokemuksellani. Toki tässä robottipalveluilla on altavastaajan rooli indekseihin verrattuna johtuen palvelun vuosimaksusta. Toisaalta kaiketi tässä haetaankin mallia jossa salkkuun tehdään tarpeen mukaan tasapainotuksia eri indeksien välillä ja tällä haetaan tuottoa verrattuna siihen että rahat pidetään kiinni indekseissä joka on kenties yliarvostettu.

   Saatan tässä mielenkiinnosta sijoitella myös mainitsemiesi sijoittajayksilöiden osapoimintoihin vertaillakseni saatua tuottoa robosijoituksiin. Omissa osakepoiminnoissa on ollut sekä onnistumisia että epäonnistumisiakin eli paremminkin niiden osalta olisi voinut mennä.

   Poista
  3. Jos tuo palvelu kiinnostaa, niin huomenna on tuosta newsletterin osakepoiminnasta webinaari, liittyen Quant Investingiin. Itse ehkä enemmän diggaan tuosta Value Investingin tavasta, koska tarjoavat vähemmän valinnanvaraa. Toisaalta, molemmat palvelut ovat menestyneet omilla poiminnoillaan todella hyvin.

   Poista