Metso myyntiin, Northern Offshore Ltd:tä tilalle


Tuli aika luopua Metsosta. Myyntisignaalin antoi porssivihjeet.fi:n myyntisuositus.

116 päivän omistamisen jälkeen Metso-sijoitus toi 39% tuoton, joka on vuositasolla 182% (verojen jälkeen 28% ja 103%). mutta koska olen pohtinut Metson myymistä jo hetken aikaa, jutellut että se alkaa olemaan kallis, päätin ajan olevan täynnä. Eihän sitä tiedä, voihan tuo jatkaa vielä tasaista nousuaan, mutta johonkin se on myyntipäätöksensä perustettava. Hieman harmittaa myydä jo nyt pois, kun osaketta on omistanut noinkin vähän aikaa. Tarkoitus on omistaa yleensä pidempään, mutta vielä enemmän harmittaisi jos jatkaisi holdaamista näiden kaikkien myyntipohtimisten ja -signaalien jälkeen ja pettyisi osakekurssiin.

Tilalle tuli ostettua Norjalaista öljynporausosaamista: Northern Offshore Ltd


Northern Offshore Ltd on ollut seurannassa siitä asti kuin tutustuin value-investing.eu -sivustoon. Osake pärjää hyvin Piotroskin screenerissä. Käyttäen hieman sovellettuja Buffett'n valuaatiolaskelmia, on osakkeen hinta ehdottomasti halvemmasta päästä (Vuosikasvu ROE-menetelmällä: 26%, EPS-menetelmällä 32%). Tuon vaihto ei ole kovin korkealla tasolla, mutta korkeammalla vaihdolla se todennäköisesti olisi tunnetumpi, analysoidumpi ja myös kalliimpi (tai tähän ainakin haluan uskoa). Tätä varmasti holdataan pidempään kuin Metsoa.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

1 kommentti:

  1. Itselläni on Metso voitolla 311 % 1,5 vuoden omistamisen jälkeen, enkä ole vielä myymässä. En ehkä koskaan, sillä osakekurssien ajoitus ei kuulu strategiaani ainakaan myyntimielessä.

    Yhden osakkeen myyminen, välissä verojen maksu ja toisen ostaminen aiheuttaa kuluja. Nämä kulut pitäisi sitten kuitata eritysen onnistuneella sijoituspäätöksellä. Itse en tällaisia usko pystyväni tekemään riittävällä lisäarvolla kulujen ja verojen peittoamiseksi... Toivottavasti sinä onnistut siinä! :)

    VastaaPoista