The Guru Investor -kirja ja sijoitustrategian metsästys

Kuten mainitsin aikaisemmassa blogipostissa, minulla ei ole (vielä) oikeaa sijoitusstrategiaa. Tämä pitää korjata ja pikaisesti. Kuten mainitsin, luotan arvosijoittamiseen ja siitä tulkoot sijoittamiseni lähtökohta. (En tosin ole täysin luopunut ajatuksesta pyrkiä tunnistamaan vuosia kestävät laskusuhdanteet, mutta sen aika ei ole vielä moneen vuoteen, joten ohitetaan tämä ajatus.) Arvosijoittamista siis, mutta miten?

The Guru Investor
Onneksi pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Törmäsin kirjaan nimeltä The Guru Investor: How to Beat the Market Using History's Best Investment Strategies. Kirja on lyhyehkö (317 sivua), helppolukuinen, tosin amerikkalaiseen tyyliin pikku kertomuksilla höystetty. Lyhykäisyydessään, kirja avaa useiden tunnettujen sijoitusgurujen fundamenttianalyysiin perustuvia strategioita ja antaa hyvin konkreettiset säännöt gurujen strategioiden replikoimiseen.

Kirjassa läpikäydyt sijoittajat ja heidän strategiansa:

ArvosijoittajatKasvusijoittajatKvantitatiiviset analyytikot
Benjamin GrahamPeter LynchJames O’Shaughnessy
John NeffKenneth L. FisherJoel Greenblatt
David DremanMartin ZweigJoseph Piotroski
Warren Buffett

Tästä kirjasta alkaa oman sijoitusstrategiani metsästys. Yritän seuraavien päivien aikana läpikäydä hyvin lyhyesti näiden gurujen keskeiset ajatukset ja opit (plagioimatta kirjaa kuitenkaan), ikäänkuin oppimispäiväkirjan muodossa.

Vaikka minulla onkin jo omat aavistukseni siitä, mihin tämä strategian metsästys päätyy, koskaan ei voi olla varma, ennenkuin matka on tehty.


The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
-Don Williams, Jr. - amerikkalainen nobelisti

Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti