Säästin satasen vuodessa kun kilpailutin sähkösopimukseni


Säästämisestä tulee hyvä mieli. Ei sellaisesta pennin venyttämisestä, vaan kun tekee fiksun ratkaisun, jolla ei lopputulokseen muuta vaikutusta ole, kuin että rahaa palaa vähemmän. No nyt on taas sellainen tehty.Havahduin siihen, että taas on puhelinmyyjät aktivoituneet monella saralla. Aiemmin kirjoitin, kuinka minulle yritettiin myydä vakuutusten kilpailuttamista, joka kääntyi henkivakuutusten myynniksi. Siihen en tuolloin tarttunut.

Sen sijaan sähkön kilpailutin. Kämpässämme on kaukolämpö, joten sähkön kilpailuttamisella ei valtavia vaikutuksia ole, mutta on kuitenkin. Uudella sopimuksella säästin heti tänä vuonna vielä melkein sata euroa.

Googlaamalla löytyi kilpailuttamiseen Kilpailuttaja-palvelu, ja sen perusteella päädyin uusiutuvaan kotimaiseen sähköön, joka kuitenkin oli merkittävästi nykyistä sähköntarjoajaa halvempaa. Sähkön halpenemista merkittävämpi seikka oli kuitenkin kuukausittaisten perusmaksujen poistuminen. Näistä olisi tullut melkein 25 euroa pelkästään vuositasolla säästöä.

Alle viikko uuden sopimuksen tekemisestä vanha sähköntoimittaja oli laittanut puhelinmyyjänsä asialle ja halusi tarjota myös kilpailevaa sopimusta. Sähkön hinta olisi markkinoilla määräytyvä pörssisähkö (tällä hetkellä vain hieman kalliimpaa, kuin uudessa sopimuksessani) ja lupasivat tarjota hieman raha-alennusta jos pysyn heidän asiakkainaan. Ensin parikymppiä ja hetken neuvoteltuani viisikymmentä euroa.

Kolme asiaa jäi kismittämään:
  1. Pörssisähkö on kalliimpaa, kuin uuden sopimukseni sähkö tällä hetkellä
  2. Kuukausittaiset perusmaksut
  3. Asiakkaasta tapellaan vasta sitten, kun se on lähdössä
No päätin niellä ylpeyteni ja pysyä vanhassa sopimuksessa. Pörssisähkö todennäköisesti tuosta vielä laskee ja se viisikymmentä euroa on suoraan puhdasta säästöä. Uusi sopimus ei myöskään ole määräaikainen, joten voin sen uudelleen kilpailuttaa heti, kun etu on kulutettu pois.

Seuraavaksi täytyy kilpailuttaa vielä asuntolaina, internetliittymä ja täytyypä palata niihin vakuutuksiin myös.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti