2013 oli hyvä sijoitusvuosi, +35%


Tavoitteista jäljessä

Vuosi 2013 alkoi pahasti tavoitteista jäljessä. Olin alkuvuonna tavoitteestani 41% jäljessä. Vuoden aikana markkinat olivat kuitenkin äärimmäisen suotuisia, ja vuoden päätteeksi salkkuni kiri eron 18 prosenttiin. Toki, edelleen ollaan jäljessä, mutta isossa mittakaavassa näyttää jälleen lupaavalta.

Takaisin nousu-uralla
Seuraan salkkua sekä suhteellisen voiman kautta, että myös tietenkin tuottojen kautta. Seuraava kaavio näyttää kehityksen seuraavilla mittareilla:
  • Toteutunut tuotto, eli myydyt positiot (aika- ja arvopainotettu)
  • Salkun aika- ja arvopainotettu voitto%. Tämän pitäisi indikoida salkun kehityssuuntaa, vaikkakin välillä annualisoitu tuotto voi pamahtaa pilviin, jos lappu kallistuu nopeasti ostamisen jälkeen)
  • Salkun arvopainotettu tuotto (perinteinen arvopainotettu tuotto, ei annualisoitu). Tämä kertoo siis täsmällisesti, kuinka paljon salkun positiot ovat arvopainotettuina plussalla.
  • Yhteistuotto. Vain arvopainotettu, yhdistää nykyiset positiot ja myydyt.
  • Aika- ja arvopainotettu yhteistuotto. Tämä on toistaiseksi paras keksimäni mittari koko sijoitustoiminnalle ja kuvastaa kuinka monta prosenttia sijoitukseni keskimäärin (teoriassa) kasvavat vuodessa. Tällä hetkellä se on noin 33%. Toki tämä ei ole koko totuus.


Samaa asiaa voidaan tarkastella myös suhteellisen voiman kautta. Ensisijainen tavoitteeni on pitää suhteellinen voima yli 1. Toteutuneiden kauppojen osalta näin ei ole (vaan noin 0.97). Tämä johtuu siitä, että tarkasteluajanjakso on lyhyehkö ja stop-lossit ovat aiheuttaneet myyntejä hyviä lappuja nopeammin. Ajan myötä näyttäisi että myytyjenkin positioiden suhteellinen voima tulee päätymään yli yhden, sillä salkkuun on mätien omenien poistamisen jälkeen jäänyt varsin hyviä osakkeita.


Vuoden aikapainotettu tuotto +49%, myyntivoittoveron jälkeen +35%

Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti