Vaurastumisen ABC

Haluatko rikastua? Tässä askeleet, joita itse olen noudattanut onnistuneesti. Olen kasvattanut omaisuuteni nollasta yli 300 000 euroon noin yhdeksässä vuodessa. Tarkoitus on jatkaa miljoonaan asti.

A. Aseta itsellesi tavoite

Aseta itsellesi SMART tavoite. Miksi se on tärkeää? Koska tavoitteet auttavat onnistumaan.
Esimerkiksi, onko sinulla kallista velkaa? Hankkiudu siitä eroon.
Tai ehkä haluat olla taloudellisesti riippumaton.

B. Laita sivuun 10% tuloistasi

Tämä edellyttää perusjuttuja, kuten kuukausi/vuosibudjetin tekemisen ja menojen seuraamisen.
Tunnistatko tarpeesi ja osaatko erottaa ne haluista?

C. Huolehdi tuloistasi

Pohdi mahdollisuuksiasi. Oletko saavuttanut potentiaalisi työssäsi? Onko sinun mahdollista kouluttautua lisää ja kasvattaa sitä kautta tulojasi? Pyri etenemään vain suuntaan, joka motivoi ja kiinnostaa. Älä pakota itseäsi suuriin tuloihin, mikäli itse työ ei tunnu mielekkäältä.

D. Kasvata säästöprosenttiasi

Pohdi keinoja, joilla voit säästää suuremman osuuden tuloistasi. Säästöprosentti on ensimmäinen kriittisistä luvuista. Älä liikaa kitsastele. Tavarat eivät tee onnelliseksi, mutta kokemukset tekevät. Jotkut pystyvät säästämään nettotuloistaan puolet.

E. Laita raha tekemään töitä puolestasi

Maailma on pullollaan sijoitusmahdollisuuksia. Nämä sinun on osattava päättää itse.
Oma tieni on koostunut suorista osakesijoituksista, indeksirahastoista, vertaislainoista ja ties mistä. Ymmärrä sijoittamisen riskit. Tuottoprosentti on se toinen kriittisistä luvuista. Seuraa tuottoprosenttiasi.


Esimerkiksi, mikäli saat säästettyä nettotuloistasi puolet ja saat 10% vuotuisen tuoton, saavutat taloudellisen riippumattomuuden reilu 10 vuodessa.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä