Varallisuuteni on noin 300 000 €, passiivinen kuukausikasvu 3000€

Nyt kortit on pöydällä. Omaisuuteni on noin 300 000 €, josta asunnossa on kiinni 73 000 €, sijoitusomaisuutta 200 000 € ja loput käteisenä. Kuukausittainen passiivinen tulo arvonnousu ja osingot mukaanluettuna heiluu tällä hetkellä siinä 3 000 € paikkeilla ennen veroja. Kerron seuraavissa posteissa tarkemmin mistä se koostuu, mikäli jaksat palata lukemaan. Täytyy myöntää, että tuntuu hyvältä kun passiiviset tulot rupeavat olemaan lähellä valmistumisenjälkeistä aloituspalkkaani.

Taistelin pitkään asian kanssa ja päädyin siihen, että blogaaminen ei tunnu riittävän kiinnostavalta, mikäli ei puhuta absoluuttisista arvoista. Tästä lähtien avaan salkkuni sisällön sekä matkani kohti taloudellista riippumattomuutta euromääräisenä. Toivottavasti tätä ei koeta pröystäilevänä. Ainakaan sen ei ole tarkoitus olla. Tarkoitus on tehdä blogin sisällöstä kiinnostavampaa. Kertokaahan, mikäli onnistun tai epäonnistun siinä! Hyvä vai huono idea?

Tältä oma kehitys on näyttänyt viimeiset kuusi vuotta:


Alunperin lähdin tavoittelemaan miljoonaa euroa 40-vuotiaana. Lokakuussa 2010 minulla oli 31 500 €. Tähän oli tarkoitus saada 1 500 € kuukaudessa lisättyä ja tuottoa 18%. Nyttemmin tiedän, että tavoite oli liian korkea. Oletin voivani päihittää markkinoiden keskituoton merkittävästi enkä ottanut edes pääomaveroja huomioon. Vain hieman helpotetussa tavoittessa kuitenkin porskutetaan - lähinnä ennakoitua suurempien säästöjen vuoksi. Säästöille olen saanut ehkä keskimäärin 12% tuoton verojen jälkeen, mutta kuukaudessa on jäänyt palkkatuloista säästöön 2 000 €. Tämä povaa heikompaa kehitystä tulevaisuudessa, joten realistisesti tavoitteeseen ei päästä, mikäli tuottoprosentti ei kasva.

Hiljattain olen alkanut siirtää varojani toiseen sijoitusmuotoon, pois osakemarkkinoilta, joiden pelkään olevan kovin yliarvostetut. Tämä sijoitusmuoto tuottaa noin 20% vuositasolla äärimmäisen pienellä volatiliteetilla. Arvaatteko mikä se on?
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

1 kommentti:

  1. Hieno blogi sinulla!

    Kerrohan, mikä tuo mysteerinen sijoitusmuoto on, joka tuollaista tuottoa tarjoaa? Täällä lyö ainakin ihan tyhjää.

    VastaaPoista