Sijoitusten tarkistaminen liian usein

Kuinka usein itse tarkistat sijoitustesi tilanteen? Niitähän on kiva käydä kurkkaamassa vähän väliä, eikö? Moni kuitenkin painottaa, että näin ei kuuluisi tehdä.

Tämä on varmaan sellainen asia, mikä on melko itsestäänselvyys monelle noin periaatetasolla. Kirjoitan tästä siksi, että ainakin itse kuitenkin rikon tätä periaatetta liian usein.

Oblivious investor kiteyttää asian niin, että tarkistamisesta ei seuraa kuitenkaan mitään toimenpiteitä aiheuttavaa tietoa (tai ei pitäisi seurata, ellei tarkistaminen kuulu strategiaan).

Doug Warsheuer muistuttaa samaa, mistä mainitsin aiemminkin: aijoittaminen on vaikeaa. Ja jos ajoittaminen on vaikeaa, mitä hyötyä portfolion kurkkaamisesta on?

The globe and mail kirjoittaa myös riskeistä, joita liittyy salkkunsa tiuhaan tarkistamiseen: sen jälkeen tulee hyvä tai huono mieli riippuen markkinan liikkeestä, mutta sen perusteella ei tehdä mitään. Tai pahimmassa tapauksessa tehdään jotakin hätiköityä.

Joten kun seuraavan kerran on kirjautumassa salkkuunsa ihan vaan huvin vuoksi niin mitä jos jättäis väliin? :)
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

2 kommenttia:

  1. Itse sanoisin, että portfolion katsominen tiheäänkin on ihan ok, kunhan siitä ei aiheudu ylimääräisiä toimenpiteitä. Mikäli siis kykenee harjoittamaan omaa strategiaansa on kaikki kunnossa.

    Minulla on tapana pitää portfoliota seuraavaa Google Spreadhseets taulukkoa aina selaimessa auki, niin töissä kuin kotonakin. Sen seuraaminen ei aiheuta kuitenkaan toimenpiteitä. Onko siitä sitten tosiaan hyötyä on hyvä kysymys. Mielenkiintoista on seurata miten eri tekijät taloudessa aiheuttavat muutoksia salkkuun kokoajan. Opettavaista sekin.

    Ymmärrän hyvin, että monille tulee houkutus suurempaan kaupankäyntiin jos salkkua seuraa tiheään. Tämäkin on asia, joka on opeteltavissa pois. Itselleni ei ole enää yhtään vaikeaa istua salkun päällä ja katsoa miten rahoitusmarkkinat makaavat - vaikka käynnissä olisi isompi pudotus. Jos se tekee tiukkaa on tosiaan parempi kurkkia salkkuun mahdollisimman harvoin.

    VastaaPoista
  2. Itse kurkkaan salkkuani "liian usein", mutta mitään toimenpiteitä se ei aiheuta. Itse asiassa olen aika välinpitämätön salkkuni arvosta, kun en ole mitään pitkään aikaan myymässä. Kiitokset hyvästä blogista ja onnea ja menestystä uudelle vuodelle!

    VastaaPoista