Merirahtiliikenne hiljaista, D/S Nordenia salkkuun

Dampskibsselskabet Nordenilla on hiljaista. Kuivarahti on osoittanut jo paranemisen merkkejä, kun tankkeritoiminta on edelleen lähellä nollatulosta. Ennusteitaan yritys jatkuvasti korottaa, mikä valaa uskoa tulevaisuuteen. Yhtiö ei ole pahassa pulassa. Osinkoa yritys antaa hieman 3 prosentin päälle. P/E-luku hieman kahden yläpuolella (!). Tutustukaapa, tässä on hyvä yritys halvalla: vuoden 2007 huipuista 700 DKK ollaan tiputtu 200 DKK pintaan - suurimmaksi osaksi ihan syystä toki, mutta uskoisin että markkina on ylireagoinut pahasti.

Kannattaa katsoa viime vuoden tulokset ja verrata vaikka tämän vuoden ennusteisiin vielä. EBITin odotetaan kasvavan 54%, vaikka osake ei ole reagoinut 2009 vuoden loppuun lainkaan.2008 huiipuihin on vielä yli 200% kasvettavaa, mutta kyllä kai se merirahtitoiminta pikkuhiljaa jonkin verran elpyy. Lisäsin salkkuun, katsotaan parin vuoden päästä!
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

2 kommenttia:

  1. D/S Norden on sijoittuneena tällä hetkellä 3. tilalle käyttämässäni satelliittisijoitusstrategiassa. Potentiaalinen ostokohde siis ainakin omaan salkkuuni.

    Piotroski pisteet 8, P/B 0.81, P/S 0.91, Grahamin NCAV 0.53, earning yield 22.58%, 5 vuoden average earning yield 45,23%.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vinkistä. Tarkkailuun menee.

    VastaaPoista