Äkkirikastumisia kultakuplaan sijoittamalla?

George Soros on varoitellut kultakuplasta jo hetken aikaa. Samalla Soros'n Soros Fund Management yhtiö on kasvattanut kultasijoitustensa määrää huomattavasti.

Soros on tunnettu talouskuplatuntija ja osaa hyödyntää tämän tyyppiset markkina-anomaliat. Soros'n teoria markkinoiden "refleksisyydestä" (Theory of Reflexivity) käsittelee sitä sosiaalispsykologista ilmiötä, joka kuplat mahdollistaa. Joten en ihmettele, jos tämä veijari tietää miten kullasta hyötyy nyt, kun se osoittaa kuplamaisia piirteitä.

Jos kultakupla on totta, rysähtävätkö kultakurssit kohta? Eivät välttämättä. Ohessa oleva havainnollistava graafi siitä, miten todella äärimmäisessä tilanteessa kultakupla voi käyttäytyä. (Silverismoney)

Kuva: täysin hypoteettinen mielikuvitusleikki kullan hinnan kehityksestä

Jos Soroskin sijoittaa kultaan, kannattaako minunkin? Soros mainitsee, että kulta ehdottomasti ei ole enää turvallinen sijoitus. Ei varmasti olekaan, mutta se ei tarkoita, etteikö siellä olisi vielä useita kymmeniä prosentteja kasvupotentiaalia ennen kuplan puhkeamista.

No, pitkäaikaiselle sijoittajalle tällaiset riskit eivät välttämättä kannata. Äkkirikastumisia havittelevalle, korkeita riskejä sietävälle ja/tai kullan hinnan käyttäytymistä hyvin ymmärtävälle tässä varmaan on mahdollinen paikka merkittäviin voittoihin.

Itselläni on kourallinen kultasijoituksia. Meinaan seurata peliä vielä ainakin hetken.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti