Syyskuu 2019 päivitys: Passiivista tuloa 1 792 €


Kohokohdat Elokuulta:
  • Passiivinen tulo nousi hieman 1792 euroon
  • Lisäksi blogitulot nousivat 960 euroon!!!
  • Osakesalkku rypee, mutta ei se mitään
Uusille lukijoille, moro, olen Eelis ja olen matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen.

Vaikka 1792 € kuussa on todella merkittävä summa, se ei vielä ihan riitä. Kuten olen aiemmin maininnut, vuosibudjettini on 26 477 €. Nettokuukausituloja tarvitaan siis 3 152 €, jotta pääomaverojen jälkeen jää tarvittava määrä. Ensimmäinen tavoite onkin päästä 3 000 € passiiviseen kuukausituloon, koska jostain asioista voi myös luopua.

Hetki on siis vielä matkaa.

Hypätäänpä tulojen lähteisiin ja katsotaan niitä hetken kuluttua vähän tarkemmin. Kuun tulot tulivat seuraavista lähteistä : 👇🏻

IRR* tulo
Blogitulot 960 €
Bondora 21% 474 €
Lainaaja 11% 306 €
Swaper 10% 245 €
Mintos 11% 248 €
Envestio 18% 131 €
Robocash 10% 105 €
Crowdestor 14% 91 €
Osingot 83 €
Grupeer 8% 61 €
Kuetzal 21% 17 €
Fastinvest 12% 11 €
Peerberry 10% 11 €
Viainvest 7% 8 €
Vuokra 4% 1 €
Agrikaab 32%** 0 €
Yhteensä 2 753 €
* Sisäinen korkokanta tähän saakka ilman tulevia luottotappioita
** Agrikaab maksaa tuotot kvartaaleittain

Blogitulot eivät ole varsinaisesti passiivista, joten olen vähentänyt ne. Vuokratuloista (260 €) on vähennetty lainan takaisinmaksu, koska siihen tuloon minulla ei ole käytännössä pääsyä.

Olen siis 60% tavoitteesta, joka on hieman edellistä kuuta korkeampi (1 775€ / 59%).

Tavoite: 1 792 € / 3 000 € passiivista tuloa
60 %


Sijoitettu pääoma väheni 7 949 €


Ylläolevasta diagrammista näkee miten pääomat ovat liikkuneet kuun aikana.

Kokoknaisuudessaan pääoma väheni 7 949 €. Osakkeista suli pääomaa melkoisesti. Lisäksi Lainaajan salkku pieneni odotetusti. Kuukauden aikana en laiskuuttani laittanut pääomaa uudelleen töihin, mutta nyt äsken siirsin 5 000 € Kuetzaliin, siitä myöhemmin.

Aktiivinen sijoitusomaisuus on jakautunut nyt seuraavasti:

Tämän ulkopuolelle jää jotain epälikvidiä kiinteistöä, autoa ja metsää. Piirakka pienentyi jälleen edelliseen verrattuna 384 000 euroon (391 000 €).

1 792 € kuukausittaista passiivista tuloa tarkemmin:


Passiivinen tulo kasvoi 1 775 eurosta 1 792 euroon. Ikävä kyllä tarvitsen 26 477 euroa vuosittain nykyisen elintasoni ylläpitoon, verojen jälkeen.

Olen lisännyt kuvaajaan nyt myös blogitulot, mutta nämä eivät ole itse passiivisessa tulossa mukana. Katsokaapas tuota viimeistä pikku hyppyä!

Alla jokainen lähde erikseen.

Blogitulot


Tätä on kysytty useamman kerran minulta, joten aloitetanapa seuraamaan blogituloja tarkemmin.

Viime kuussa blogitulot ylsivät 960 euroon. Tämä on minulle todella iso juttu. Moni blogaaja saa varmasti suurempia tuloja, mutta itselleni tämä on täysin sivutoimista. Oma filosofiani on luoda lukijoille arvoa ja tehdä tuloja mahdollisimman läpinäkyvästi ja rehdisti - ei markkinoida ihan mitä tahansa kuraa.

Esimerkiksi, jos sinulla on asuntolaina, suosittelen tarkistamaan lainasi kilpailukyvyn laskurillani. Saatat säästää ison määrän rahaa, sillä marginaalit ovat todella matalalla. Jos tuon laskurin kanssa on ongelmia, laitathan kommenttia, niin korjailen.


Bondora


Bondoran tilillä on edelleen 26 470 euroa, joista tuli 474 € (verrattuna edellisen kuun 506 euroon). Sisäinen korkokanta Bondorassa on edelleen 21%, mutta laskussa päin.

Bondoran kohdalla tuottojen arviointi on vielä hieman hankalaa, sillä historiaa on kuitenkin melko lyhyeltä ajalta. Tein itselleni tätä varten Google Sheetsin, joka tarvitsee ainoastaan arvauksen myöhässäolevien lainojen perintäprosentista.Se antaa arvauksen sisäiselle korkokannalle 17%, kun Bondora ehdottaa 20%.

Kirjoitin Bondorasta omat kokemukseni, kannattaa lukea!


Lainaaja


Korot Lainaajasta tippuvat, silllä olen jo pitkään nostanut varojani alustasta.

Lainaajan korot nousivat 285 eurosta 303 euroon. Sisäinen korkokanta on luottotappiovarauksellakin 11%, mutta kuukausittainen tulo on enää neljä-viisi prosenttia. Sisäinen korkokanta tulee siis tuosta vielä laskemaan.

Lainaaja on ajamassa alas kulutusluottotoimintaansa, joten muutamassa vuodessa tuolta ei tule enää tuloja lainkaan. Mielenkiinnolla seuraan, miten tehokkaasti perintäprosessi toimii.

Vaikka lainaajan portfolio on yli 3x Bondoran salkkuuni, on sen tuotot matalemmat. Voi voi.


Mintos


Jälleen tasainen kuukausi Mintoksessa.

Sain sijoitetulle 23 428 eurolle Mintoksesta 248 € (vrt. 234 €) ja sisäinen korkokanta on noin 12%.

Mintos on hyvä kulmakivi salkulle, sillä markkinapaikka on niin suuri, että sen luulisi kestävän hieman vastatuultakin. Olen tyytyväinen. Uusi Invest & Access helpottaa sijoittamista.

Olen kirjoittanut Mintoksesta enemmän täällä.


Swaper


Swaperin portfolio kasvoi hieman 20 240 euroon ja korkoja tuli 245 € sisäisen korkokannan ollessa 11%, mutta kasvussa. Kuukausittain tuloa tulee pääomaan nähden noin 16%, ja sisäisen korkokannan tulisi päätyä noin 13 prosenttiin.

Koska salkkuni on yli 5 000 €, olen oikeutettu 2% lojaltibonuksiin, jotka ovat jo ylläolevassa mukana. Jos Swaperin lainatarjoomassa on riittävästi volyymiä, tulen pitämään merkittävän position tässä palvelussa.


RoboCash


Olen sijoittanut RoboCashin 10 000 €. Sen enempää palvelu ei anna toistaiseksi sijoittaa.

Pääoma on kasvanut nyt 10 508 euroon, josta viime kuussa syntyi 105 € tuloja. Sisäinen korkokanta on noin 11%.

Kuten Swaper, RoboCash on myös siitä mukava, että rahat ovat kiinni lyhytaikaisissa lainoissa takaisinostotakuulla, joten jos ei koko pulju mene nurin, fyffet saa pikaisestikin takaisin tilille.

Kirjoittelin hiljan auki kokemukseni RoboCashista, kannattaa lukea!


Grupeer


Diggaan todella paljon Grupeerista.

Alustalla on nyt 6 108 € sijoitettuna. Viime kuussa korkoa tuli 60 € ja sisäinen korkokanta on 9% tienoilla, mutta nousemassa tuonne 12% tietämyksiin.

Suurin osa Grupeer-sijoituksistani on 13 % korolla amortisoiduissa yrityslainoissa. Näitä harvempi yrityslainaaja tarjoaa tällaisilla koroilla ainakaan. Amortisointi parantaa likviditeettiä ja vähentää riskiä.

Grupee myös tarjoaa takaisinostotakuun lainoille. Ei hullumpaa!

Mikäli Grupeer kiinnostaa, luepa kirjoittamani kokemukset siitä. Viisi tähteä ⭐⭐⭐⭐⭐.


Envestio


Envestion salkku kasvoi takaisin 10 833 euroon ja sillä sai 131 € korkoa (196 €). Sisäinen korkokanta on huimat 22%.

Olen sijoittanut Envestion kautta muun muassa alumiinin tuotantoon, hedelmien vähittäiskauppaan, metallinkeräystoimintaan, puutavaraan sekä puupelletteihin. Kaikki lainat ovat vakuudellisia ja Envestio takaa lainan pääoman 90% asti.

Envestion haaste on, että se on liian suosittu 😁. Mikäli tohtii päästä Envestion sijoituksiin kiinni, täytyy rahat olla tilillä jo ennen sijoituskohdetta. Täytyy olla myös valmiina painamaan liipasinta heti kun kohde ilmestyy.

Tässä ei ehdi välttämättä aina kunnon due diligenceä tehdä, vaan joutuu luottamaan siihen, että Envestio on sen itse jo tehnyt. Kannattaa olla varovainen!

Jos tahdot kokeilla Envestion kautta sijoittamista suosittelen rekisteröitymään heti ja siirtämään rahat tilille jo etukäteen, muuten jäät rannalle. Jos rekisteröidyt kumppanuuslinkkini kautta saat myös 0.5% cashbackkia ensimmäisen 270 päivän aikana tehdyille sijoituksille!

Luethan kirjoittamani englanninkieliset kokemukset Envestiosta!


Crowdestor


Yritysjoukkovelkakirjoissa on muutama erittäin mielenkiintoinen alusta, joista Crowdestor on ehdottomasti yksi.

Toistaiseksi olen sijoittanut Crowdestorissa kahteen projektiin, yhteensä 6 200 €. Lainojen keskikorko on 19.35%. Riskiä siis riittää. Crowdestorissa on myös buyback fund, josta mahdollisuuksien rajoissa korvataan sijoittajille epäonnistuneita projekteja.

Viime kuussa sijoitettua pääomaa oli 6 204 euroa, jolle sain 91 € korkoa sisäisen korkokannan ollessa 15% mutta hyvässä kasvussa kohti 20%.

Englanninkieliset kokemukset löytyvät The Wealthy Finn -blogista.


Fast Invest


Fast Invest on ehkä simppelein vertaislaina-alusta, jonka olen nähnyt. Käyttöliittymä on selkeä, minkä vuoksi on helppo keskittyä olennaisempaan. Alusta tarjoaa takaisinostotakuut ja tarjoaa lainoja noin 12% korolla.

Fast Investin salkku kärsi hieman cash dragistä ja sijoittui 996 euroon, jolle sain viime kuussa 10 € korkoa. Sisäinen korkokanta n 13%.

Ei hassumpaa.


Kuetzal


Hei nyt tarkkana!

Aivan törkeän mielenkiintoinen alusta tämä hassun kuuloinen Kuetzal!

Olen sijoittanut vasta 1 010 € Kuetzalissa, koska vasta aloitin. Viime kuussa sain korkoa tuolle 17 €, mikä on noin 21%.

Olen niin tykästynyt Kuetzaliin, että päätin lisätä pottiani juuri 5 000 eurolla. Parin kuun päästä tuon pitäisi alkaa näkymään, kunhan löydän rahalle hyvät projektit.

Tsekkaa lisää Kuetzal-kokemuksistani sekä heidän sivustoltaan. 👍🏻


Peerberry


Peerberry on jälleen toinen vertaislainapaikka, jossa ei sinänsä ole mitään suurta ihmeellistä, mutta hajauttamisen vuoksi tärkeä.

Olen sijoittanut Peerberryyn 1 004 €, jolle sain 11 € korkoa. PeerBerryn sisäinen korkokanta on 11%.

Peerberryn lainat ovat takaisinostotaattuja. On hyvin todennäköistä, että tasoitan vertaislainasalkkuani enemmänkin Peerberryyn.


Viainvest


Peerberryn kanssa erittäin samankaltaisella profiililla toimiva Viainvest on toinen uusi vertaislainatulokas portfoliossani.

1 010 euron sijoitetulle pääomalle sain 8 € korkoa. Sisäinen korkokanta Viainvestillä on vasta 7%, mutta kasvussa.

Hajautusta hakevalle Viainvest on harkittavissa oleva vaihtoehto.


Agrikaab

Kamelilla 🐪 menee oikein hyvin!

Ostin kamelin alkuvuonna Agrikaab-palvelusta 1 375 eurolla. Kameli tuottaa maitoa, josta sijoittaja saa kvartaaleittain osinkoa. Yleensä osinkoa saa 8% joka kvartaalissa, mutta johtuen terrorismin aiheuttamasta kaaoksesta Mogadishussa viime kvartaalissa kameli tuotti "vain" 7%. Sekin on kuitenkin 96 € ja tekee 31 % annualisoituna.

Seuraavan kerran maidosta maksetaan osinko syyskuun päätteeksi.

Luethan kokemuksistani Agrikaabista, jännittävä startup!


Tulevia alustoja

Trine: Trinen kautta voi joukkorahoittaa hiilidioksidipäästöjä vähentäviä investointeja. Esimerkiksi 1 000 eurolle saan 7% koron samalla, kun korvaan aiheuttamani hiilidioksidipäästöt kolmeksi vuodeksi. Lue Trine-kokemuksistani!

Bulkestate: Olen avannut Bulkestateen tilin ja sijoittanut 1 000 euroa, mutta en ole vielä saanut lainkaan korkoja. Katsotaan tätä myöhemmin!

Sijoitin viime viikolla myös aurinkopaneeleihin Etelä-Afrikassa yrityksen nimeltä The Sun Exchange kautta. Kirjoittelen heistä kokemuksia sitten myöhemmin.

Kiva kun luit!

Kiva kun luit tänne asti. Mikäli matkani taloudelliseen riippumattomuuteen ja 3000 € kuukausittaiseen passiiviseen tuloon kiinnostaa, tilaathan blogit sähköpostiisi 👇🏻!

Pidetään yhteyttä! Tutustutaan twitterissä ja jutellaan facebookissa mutta tilaathan myös blogit mailiisi.

Kannattaa myös laittaa englanninkielinen blogini seurantaan: The Wealthy Finn. Päivitykset tulevat sinne nykyään ripeämmin, kun keskityn ensisijaisesti kansainväliseen blogaamiseen. Ei tämä blogi ole kuitenkaan jäämässä mihinkään!

Ja etkai lähde ilman, että sanot moikka? 😊 👇🏻
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti