Kuetzal-kokemuksia: Saatoin menettää kaikki rahani


Omien sanojensa mukaan: "Kuetzal pyrkii olemaan alusta, joka yhdistää lupaavimmat alueelliset hankkeet sijoittajille luodakseen yhteistä arvoa koskevaa yhteistyötä."

Ja sen yksityiskohdat kuulostavat upeilta! Muun muassa jopa 21% korkoja ja monessa täysi takaisinostotakuu. Ikävä kyllä nyt näyttää siltä, että Kuetzal on voinut olla jopa huijaus.

Alla oleva artikkeli on kirjoitettu huhtikuussa 2019 ja luottamus alkoi rakoilla marras-joulukuussa 2019.

Kuetzalin taustaa

Kuetzalilla on mielenkiintoinen nimi. Alkuun se hämmensi minua. Useilla muilla alustoilla on nimessään jotain, joka viittaa vertaislainaamiseen tai sijoittamiseen (esim. Crowdestor tai Envestio), mutta Kuetzal on päättänyt kokeilla jotain erilaista: he ovat nimenneet itsensä harvinaisen Etelä-Amerikkalaisen linnun, Ketsaalin, mukaan, jota Asteekki- ja Maya-heimot pitävät pyhänä ja yhdistävät sen luottamukseen, loisteliaisuuteen ja säkenöivyyteen.

Kuetzalin perusti vuoden 2018 heinäkuussa Tallinnassa, Virossa mies nimeltään Alberts Čevers. Alberts työskenteli aiemmin Espanjassa parille muulle laina-alan yritykselle, Twinerolle ja Viventorille, joten hänellä taatusti on kokemusta alasta.

Tiimi on kuitenkin täynnä hyvin nuoria ihmisiä. Perustajat ja työntekijät tuntuvat kaikki olevan vastavalmistuneita. En sano, etteivätkö nuoret tekijät voisi olla päteviä, mutta tiimin ymmärtäminen on kuitenkin osa riskiarviointia. Nuorilla ei myöskään ole samanlaista historiaa kuin vanhemmilla, joka toimisi takaajana tulevaisuuden menestykselle. Tällä kokoonpanolla sinun täytyy tarkkailla heidän toimiaan ja yrittää tarkastella pintaa syvemmälle.

Kuinka Kuetzal toimii

Kuetzalin kanssa on todella helppo päästä alkuun:
 1. Rekisteröidy osoitteessa https://www.kuetzal.com
 2. Toimita todistus henkilöllisyydestä (esim. kuva passista).
 3. Siirrä rahaa käyttäjätilillesi
 4. Valitse hanke, johon sijoitat
Siinä se!

Sijoituksilla voi olla erilaisia aikajaksoja ja maksuaikatauluja, joten varmista, että ymmärrät, kuinka kauan olet sidottuna sijoituksiisi, ja milloin rahaa alkaa tulla.

Sijoitukset näyttävät kaikki olevan ei-amortisoituja, mikä tarkoittaa, että pääoma maksetaan takaisin kokonaisuudessaan vasta lainan lopussa. Korko maksetaan yleensä kuukausittain, mutta muista tarkastaa tämä.

Takaisinostotakuu ja Kuetzal Care

Takaisinostotakuu ja Kuetzal Care vähentävät epävarmuustekijöitä ja siten riskiä. Kaikissa hankkeissa on Kuetzal Care, mutta vain joissakin hankkeissa on takaisinosto. Itse olen sijoittanut vain hankkeisiin, joissa takaisinosto on, mutta jokainen tyylillään.

Takaisinostotakuun avulla Kuetzal lupaa ostaa huonon lainan takaisin sijoittajalta kahden kuukauden jälkeen. Voit lukea tästä lisää Kuetzalin UKK:sta. Takaisinostotakuiden kanssa paholainen on yksityiskohdissa, ja takuu toimii, jos luotat siihen, että alusta pysyy yllä.

Kuetzalilla on takaussopimuksia lainoihin, joissa on takaisinostotakuu (lähinnä kiinteistöalalla). Mikäli laiminlyönti tapahtuu, Kuetzal maksaa sijoittajille takaisin pääomansa 100 % kahden kuukauden kuluessa ilmoitetusta laiminlyönnistä. Nämä rahat otetaan Kuetzalin omista varoista (tärkeä pointti), ja Kuetzal käyttää sitten vakuuksia kattamaan menetetyn rahan.

Takaisinostotakuulla varustettu laina tarkoittaa myös sitä, että tarvittaessa voit myydä sijoituksen takaisin Kuetzalille 10 % alennuksella. Tämä auttaa kaikissa maksuvalmiushuolissa.

Alat saada Kuetzilla korkoa sijoituksistasi heti, kun olet tehnyt sijoituksen – sinun ei tarvitse odottaa hankkeen täyttymistä. Kuetzal Care tarkoittaa vain sitä, että muut suuret sijoittajat kattavat hankkeen, mikäli joukkosijoittajat eivät saa hanketta täytettyä. Se on takuu siitä, että kaikki hankkeet rahoitetaan kokonaisuudessaan, kävi miten kävi.

Hyvät puolet

 • Joidenkin lainojen tuotot ovat erittäin korkeat. Olen usein nähnyt jopa yli 18 % lainoja.
 • Ja jopa näillä korkeatuottoisilla lainoilla on takaisinostotakuu.
 • Sinun ei tarvitse odottaa, että hanke rahoitetaan kokonaan, vaan alat saamaan korkoa heti, kun sijoitat.
 • Mikäli maksuvalmius huolettaa, voit myydä lainasi takaisin 10 % sakolla.

Huonot puolet

 • Yrityksin tiimi, CEO mukaan lukien, on nuori. On vaikea sanoa, kuinka hyvin he tulevat pärjäämään.
 • Ehdottomat takaisinostotakuudet tulevat Kuetzalin omasta pussista, jotka katetaan hankkeiden vakuuksilla. Tämä avaa Kuetzalin maksuvalmiuskriisille siinä tapauksessa, että hanke on maksukyvytön, mutta vakuuksia ei voida kattaa nopeasti.
 • Korkeat korot tuovat mukanaan korkean riskin, vaikka tämä seikka yritetäänkin unohtaa. Ole varovainen.
 • Päivitys: ja huono puoli on, että Kuetzal näyttää olevan kaatumassa epäammattitaitoon - tai huijaus.

Lopputulema

Tässä alkuperäinen kappale:

Pidä mielessä, että minä olen riskinottaja.

Nautin vaihtoehtoisiin sijoituksiin sijoittamisesta. Yksi hyvä esimerkki tällaisesta on Agrikaab, joka tuottaa minulle vuosittain 30 % korkoa kamelin maidolla. En siis ole ensimmäinen kieltäytymään riskialttiista sijoituksesta.

Koska varallisuuttani on niin paljon kiinni P2P-lainoissa, tällä hetkellä noin puolet (kuten näet kuukausittaisista päivityksistäni), niin voin silloin tällöin tulla vauhtisokeaksi. Tähän mennessä minulla on vain 1 000 € Kuetzalissa, mutta näen enemmän syitä nostaa luku 10 000 euroon kuin olla nostamatta.

Minulle Kuetzal on loistava tilaisuus hajauttaa P2P-salkkuani yrityslainoihin. Minun mielestäni hyvät puolet kukistavat huonot. Mikäli Kuetzal olisi hieman vanhempi ja tiimi hieman kokeneempi, antaisin Kuetzalille täydet viisi tähteä, mutta koska nämä pienet asiat pistävät hieman mietityttämään, tyydyn neljään. ⭐⭐⭐⭐ Se on silti aika hyvä.

Alustariskin vähentämiseksi on tärkeää hajauttaa useille eri alustoille.

Päivitys:

Päädyin lisäämään sijoitukseni 6000 euroon. Sittemmin, Kuetzaliin on alkanut kohdistua epäilyksiä, erityisesti seuraamani talousbloggerin Jorgen Wolfin blogissa.

Asiasta on vaikea päästä vielä täysin selvyyteen, mutta on kaksi vaihtoehtoa:
 1. Kuetzalin tiimi on täysin epäpätevä ja luottamuksen rakoileminen on aiheuttanut kuoleman kierteen ihmisten nostaessa rahojaan.
 2. Kuetzal on ollut esimerkiksi ponzi-tyyppinen huijaus alusta saakka ja rikolliset ovat vieneet rahani.
Aika näyttää, miten tässä käy. Melko rankasti juuri tällä hetkellä harmittaa ja on mahdollista, että koko potti on menetetty.
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti