Elokuu 2019 päivitys: passiiviset tulot laskussa


Heinäkuu oli hiljainen kuukausi: passiiviset tulot tippuivat  1 775 euroon enkä tehnyt juuri muuta, kuin lomailua. Sen sijaan vihdoinkin on nähtävissä hieman jopa merkittävää blogituloa! Nimittäin 380 € tipahti tilille! Kiitos kaikille teille, jotka olette osaltanne tukeneet blogia!

Blogitulot kumppanuuslinkeillä on vaarallista. Jotkut mainostavat ihan mitä tahansa paskaa, jotta saavat hieman klikkauksia. Siinä johdetaan lukijoita harhaan, ja erityisesti kun kysymys on rahasta, pitää olla äärimmäisen varovainen.
Uusille lukijoille, moro, olen Eelis ja olen matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen.

Vaikka 1 775 € kuussa on todella merkittävä summa, se ei vielä ihan riitä. Kuten olen aiemmin maininnut, vuosibudjettini on 26 477 €. Nettokuukausituloja tarvitaan siis 3 152 €, jotta pääomaverojen jälkeen jää tarvittava määrä. Ensimmäinen tavoite onkin päästä 3 000 € passiiviseen kuukausituloon, koska jostain asioista voi myös luopua.

Mutta hetki on siis vielä matkaa.

Hypätäänpä tulojen lähteisiin ja katsotaan niitä hetken kuluttua vähän tarkemmin. Kuun tulot tulivat seuraavista lähteistä : 👇🏻

annualisoitu* tulo
Bondora 17% 506 €
Blogitulot 380 €
Lainaaja 7% 285 €
Mintos 12% 234 €
Swaper 14% 227 €
Envestio 18% 196 €
Crowdestor 15% 91 €
Robocash 12% 90 €
Osingot 1% 83 €
Grupeer 13% 20 €
Kuetzal 13% 16 €
Fastinvest 12% 10 €
Peerberry 10% 9 €
Viainvest 10% 8 €
Twino 12% 1 €
Vuokra 4% 1 €
Agrikaab 32%** 0 €
Yhteensä 2 155 €
* Paras arvaus annualisoidusta tuotosta
** Agrikaab maksaa tuotot kvartaaleittain

Blogitulot eivät ole varsinaisesti passiivista, joten olen vähentänyt ne. Vuokratuloista (260 €) on vähennetty lainan takaisinmaksu, koska siihen tuloon minulla ei ole käytännössä pääsyä.

Olen siis 59% tavoitteesta, joka on hieman edellistä kuuta matalampi (2 056€ / 59%).

Tavoite: 1 775 € / 3 000 € passiivista tuloa
59 %


Sijoitettu pääoma kasvoi 2 968 €Ylläolevasta diagrammista näkee miten pääomat ovat liikkuneet kuun aikana.

Kokoknaisuudessaan pääoma kasvoi 2 968 €. Lisäsin Grupeeriin 5 000 € ja Swaper kasvatti lainavolyymejään hieman. Ajan alas Bondoraa ja Lainaajahan jo aikoja sitten ilmoitti lopettavansa vertaislainabisneksen. Envestiosta palautui lainapääomaa, jota en ehtinyt sijoittaa heinäkuussa vielä uudelleen.

Aktiivinen sijoitusomaisuus on jakautunut nyt seuraavasti:

Tämän ulkopuolelle jää jotain epälikvidiä kiinteistöä, autoa ja metsää. Piirakka pienentyi hieman edelliseen verrattuna 391 000 euroon (394 000 €).

1 775 € kuukausittaista passiivista tuloa tarkemmin:Passiivinen tulo tippui 2 056 eurosta 1 775 euroon. Ikävä kyllä tarvitsen 26 477 euroa vuosittain nykyisen elintasoni ylläpitoon, verojen jälkeen.

Olen lisännyt kuvaajaan nyt myös blogitulot, mutta nämä eivät ole itse passiivisessa tulossa mukana.

Alla jokainen lähde erikseen.

Blogitulot


Tätä on kysytty useamman kerran minulta, joten aloitetanapa seuraamaan blogituloja tarkemmin.

Viime kuussa blogitulot ylsivät 380 euroon. Tämä on minulle todella iso juttu. Moni blogaaja saa varmasti suurempia tuloja, mutta itselleni tämä on täysin sivutoimista. Oma filosofiani on luoda lukijoille arvoa ja tehdä tuloja mahdollisimman läpinäkyvästi ja rehdisti - ei markkinoida ihan mitä tahansa kuraa.

Esimerkiksi, jos sinulla on asuntolaina, suosittelen tarkistamaan lainasi kilpailukyvyn laskurillani. Saatat säästää ison määrän rahaa, sillä marginaalit ovat todella matalalla.

LainaajaKorot Lainaajasta tippuvat, silllä olen jo pitkään nostanut varojani alustasta.

Lainaajan korot tippuivat jäälleen 382 eurosta vain 285 euroon! En ole aivan varma mistä tuo tippuminen johtuu, mutta hieman se on hälyyttävää. Ehkä kesän korvilla kulutusluotot jäävät rästiin helpommin?

Lainaaja on ajamassa alas kulutusluottotoimintaansa, joten muutamassa vuodessa tuolta ei tule enää tuloja lainkaan. Mielenkiinnolla seuraan, miten tehokkaasti perintäprosessi toimii.

Vaikka lainaajan portfolio on yli 3x Bondoran salkkuuni, on sen tuotot matalemmat. Voi voi.

BondoraBondoran tilillä on edelleen 27 101 euroa, joista tuli 506 € (verrattuna edellisen kuun 632 euroon). Annualisoituna se on noin 25%.

Bondoran kohdalla tuottojen arviointi on vielä hieman hankalaa, sillä historiaa on kuitenkin melko lyhyeltä ajalta. Tein itselleni tätä varten Google Sheetsin, joka tarvitsee ainoastaan arvauksen myöhässäolevien lainojen perintäprosentista.Se antaa arvauksen sisäiselle korkokannalle 17%, kun Bondora ehdottaa 20%.

Kirjoitin Bondorasta omat kokemukseni, kannattaa lukea!

MintosJälleen tasainen kuukausi Mintoksessa.

Sain sijoitetulle 23 107 eurolle Mintoksesta 234 € (vrt. 201 €), mikä tekee noin 13% annualisoituna.

Mintos on hyvä kulmakivi salkulle, sillä markkinapaikka on niin suuri, että sen luulisi kestävän hieman vastatuultakin. Olen tyytyväinen.

Olen kirjoittanut Mintoksesta enemmän täällä.

SwaperSwaperin portfolio kasvoi hieman 20 003 euroon ja korkoja tuli 227 €, mikä on noin 14% annualisoituna.

Koska salkkuni on yli 5 000 €, olen oikeutettu 2% lojaltibonuksiin, jotka ovat jo ylläolevassa mukana. Jos Swaperin lainatarjoomassa on riittävästi volyymiä, tulen pitämään merkittävän position tässä palvelussa.

Swaperissa oli hieman ongelmia saada kaikki rahat sijoitettua, mutta sain tuon ratkaisua luomalla usean identtisen auto-invest profiilin. Uskon, että näin päädyn sijoittamaan useasti samoihin lainoihin, joka lisää jälleen riskiä - siis siinä tilanteessa, että Swaper joutuu vaikeuksiin.

RoboCashOlen sijoittanut RoboCashin 10 000 €. Sen enempää palvelu ei anna toistaiseksi sijoittaa.

Pääoma on kasvanut nyt 10 412 euroon, josta viime kuussa syntyi 90 € tuloja. Tämä vastaa noin 11 % annualisoituna.

Kuten Swaper, RoboCash on myös siitä mukava, että rahat ovat kiinni lyhytaikaisissa lainoissa takaisinostotakuulla, joten jos ei koko pulju mene nurin, fyffet saa pikaisestikin takaisin tilille.

Kirjoittelin hiljan auki kokemukseni RoboCashista, kannattaa lukea!

GrupeerDiggaan todella paljon Grupeerista.

Lisäsin Grupeeriin 5 000 €, jonka jälkeen alustalla on 6 049 € sijoitettuna. Viime kuussa korkoja ehti kertymään vasta 20 €, mutta tuon pitäisi nousta tässä kuussa noin 60 € tienoille.

Suurin osa Grupeer-sijoituksistani on 13 % korolla amortisoiduissa yrityslainoissa. Näitä harvempi yrityslainaaja tarjoaa tällaisilla koroilla ainakaan. Amortisointi parantaa likviditeettiä ja vähentää riskiä.

Grupee myös tarjoaa takaisinostotakuun lainoille. Ei hullumpaa!

Mikäli Grupeer kiinnostaa, luepa kirjoittamani kokemukset siitä. Viisi tähteä ⭐⭐⭐⭐⭐.

EnvestioEnvestion salkku pieneni 8 828 euroon ja 196 € korkoa (198 €). Tuo tarkoittaa noin 30% annualisoituna, mikä on jostakin teknisestä syystä poikkeuksellisen korkea.

Olen sijoittanut Envestion kautta muun muassa alumiinin tuotantoon, hedelmien vähittäiskauppaan, metallinkeräystoimintaan, puutavaraan sekä puupelletteihin. Kaikki lainat ovat vakuudellisia ja Envestio takaa lainan pääoman 90% asti.

Envestion haaste on, että se on liian suosittu 😁. Mikäli tohtii päästä Envestion sijoituksiin kiinni, täytyy rahat olla tilillä jo ennen sijoituskohdetta. Täytyy olla myös valmiina painamaan liipasinta heti kun kohde ilmestyy.

Tässä ei ehdi välttämättä aina kunnon due diligenceä tehdä, vaan joutuu luottamaan siihen, että Envestio on sen itse jo tehnyt. Kannattaa olla varovainen!

Jos tahdot kokeilla Envestion kautta sijoittamista suosittelen rekisteröitymään heti ja siirtämään rahat tilille jo etukäteen, muuten jäät rannalle. Jos rekisteröidyt kumppanuuslinkkini kautta saat myös 0.5% ylimääräistä korkoa ensimmäisen 270 päivän ajalle!

Luethan kirjoittamani englanninkieliset kokemukset Envestiosta!

CrowdestorYritysjoukkovelkakirjoissa on muutama erittäin mielenkiintoinen alusta, joista Crowdestor on ehdottomasti yksi.

Toistaiseksi olen sijoittanut Crowdestorissa kahteen projektiin, yhteensä 6 200 €. Lainojen keskikorko on 19.35%. Riskiä siis riittää. Crowdestorissa on myös buyback fund, josta mahdollisuuksien rajoissa korvataan sijoittajille epäonnistuneita projekteja.

Viime kuussa sijoitettua pääomaa oli 6 204 euroa, jolle sain 91 € korkoa eli noin 19% annualisoituna.

Fast InvestFast Invest on ehkä simppelein vertaislaina-alusta, jonka olen nähnyt. Käyttöliittymä on selkeä, minkä vuoksi on helppo keskittyä olennaisempaan. Alusta tarjoaa takaisinostotakuut ja tarjoaa lainoja noin 12% korolla.

Toistaiseksi olen sijoittanut Fast Investissä 1 010 €, jolle sain viime kuussa 10 € korkoa, eli noin 13% annualisoituna.

Ei hassumpaa.

KuetzalHei nyt tarkkana!

Aivan törkeän mielenkiintoinen alusta tämä hassun kuuloinen Kuetzal!

Olen sijoittanut vasta 1 010 € Kuetzalissa, koska vasta aloitin. Viime kuussa sain korkoa tuolle 16 €, mikä on noin 21%.

Kuetzal tuntuu tällä hetkellä hyvin poikkeukselliselta sillä he tarjoavat erittäin korkeita korkoja täydellä takaisinostotakuulla. Tälläkin hetkellä on 19% projekti rahoitettavana, 12 kk kestolla.

Tsekkaa lisää kokemuksistani englanniksi sekä heidän sivustoltaan. 👍🏻

Peerberry


Peerberry on jälleen toinen vertaislainapaikka, jossa ei sinänsä ole mitään suurta ihmeellistä, mutta hajauttamisen vuoksi tärkeä.

Olen sijoittanut Peerberryyn 1 015 €, jolle sain 9 € korkoa, mikä on noin 11% annualisoituna.

Peerberryn lainat ovat takaisinostotaattuja. On hyvin todennäköistä, että tasoitan vertaislainasalkkuani enemmänkin Peerberryyn.

Viainvest
Peerberryn kanssa erittäin samankaltaisella profiililla toimiva Viainvest on toinen uusi vertaislainatulokas portfoliossani.

1 010 euron sijoitetulle pääomalle sain 8 € korkoa, eli oin 10%.

Hajautusta hakevalle Peerberry on harkittavissa oleva vaihtoehto.

Tulevia alustoja

Trine: Trinen kautta voi joukkorahoittaa hiilidioksidipäästöjä vähentäviä investointeja. Kirjoitin tästä myös englanninkieliseen blogiini. Esimerkiksi 1 000 eurolle saan 7% koron samalla, kun korvaan aiheuttamani hiilidioksidipäästöt kolmeksi vuodeksi.

Bulkestate: Olen avannut Bulkestateen tilin ja sijoittanut 1 000 euroa, mutta en ole vielä saanut lainkaan korkoja. Katsotaan tätä myöhemmin!

Agrikaab

Kamelilla 🐪 menee oikein hyvin!

Ostin kamelin alkuvuonna Agrikaab-palvelusta 1 375 eurolla. Kameli tuottaa maitoa, josta sijoittaja saa kvartaaleittain osinkoa. Yleensä osinkoa saa 8% joka kvartaalissa, mutta johtuen terrorismin aiheuttamasta kaaoksesta Mogadishussa viime kvartaalissa kameli tuotti "vain" 7%. Sekin on kuitenkin 96 € ja tekee 31 % annualisoituna.

Seuraavan kerran maidosta maksetaan osinko syyskuun päätteeksi.

Voit lukea Agrikaabista englanninkielisessä blogissani The Wealthy Finn.

Kiva kun luit!

Kiva kun luit tänne asti. Mikäli matkani taloudelliseen riippumattomuuteen ja 3000 € kuukausittaiseen passiiviseen tuloon kiinnostaa, tilaathan blogit sähköpostiisi 👇🏻!

Pidetään yhteyttä! Tutustutaan twitterissä ja jutellaan facebookissa mutta tilaathan myös blogit mailiisi.

Kannattaa myös laittaa englanninkielinen blogini seurantaan: The Wealthy Finn. Päivitykset tulevat sinne nykyään ripeämmin, kun keskityn ensisijaisesti kansainväliseen blogaamiseen. Ei tämä blogi ole kuitenkaan jäämässä mihinkään!

Ja etkai lähde ilman, että sanot moikka? 😊 👇🏻
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti