Heinäkuu 2019: Kolmas kuukausi yli 2 000 € passiivista tuloa putkeen


Jälleen mielenkiintoinen kuukausi takana, nimittäin kesäkuu! Tiedetään, nythän on jo melkein elokuu. Niin on. Olen lomaillut.

Mutta nyt on aika päivittää taas passiivisia tuloja, ja hyviä uutisia niiden saralla!
Kaksituhattaeuroa on rikki kolmatta kuukautta putkeen! Jes!

Se on jo todella merkittävä summa, mutta se ei vielä ihan riitä. Kuten mainitsin aiemmin, vuosibudjettini on 26 477 €. Nettokuukausituloja tarvitaan siis 3 152 €, jotta pääomaverojen jälkeen jää tarvittava määrä. Ensimmäinen tavoite onkin päästä 3 000 € passiiviseen kuukausituloon.

Hetki on siis vielä matkaa.

Hypätäänpä tulojen lähteisiin ja katsotaan niitä hetken kuluttua vähän tarkemmin. Tässä kuussa tuloja tuli 2 056 € ja ne tulivat seuraavista lähteistä : 👇🏻

annualisoitu* tulo
Bondora 17% 632 €
Lainaaja 7% 382 €
Mintos 12% 201 €
Swaper 14% 199 €
Envestio 18% 198 €
Crowdestor 15% 114 €
Robocash 12% 101 €
Agrikaab 32% 96 €**
Osingot 1% 84 €
Kuetzal 13% 16 €
Fastinvest 12% 10 €
Grupeer 13% 9 €
Viainvest 10% 6 €
Peerberry 10% 5 €
Twino 12% 2 €
Vuokra 4% 1 €
Total 2 056 €
* Paras arvaus annualisoidusta tuotosta
** Agrikaab maksaa tuotot kvartaaleittain

Olen siis 69% tavoitteesta, joka on hieman edellistä kuuta matalampi (2,122€ / 71%). Tässä ei ole blogituloja (104 €), eikä täysiä vuokratuloja (260 €), sillä niistä on vähennetty lainan takaisinmaksu. Blogitulot eivät ole lainkaan passiivisia ja vuokratuloon en voi käytännössä koskea.

Tavoite: 2,056 € / 3 000 € passiivista tuloa
69 %


Sijoitettu pääoma väheni -782 €


Ylläolevasta diagrammista näkee miten pääomat ovat liikkuneet kuun aikana. Kokoknaisuudessaan pääoma väheni 782. Jouduin maksamaan verottajalle muutaman tuhannen, unohdin ostaa osakkeita ja kassaa jäi.

Korjaan tämän nyt heinäkuun aikana. Olen jo lisännyt esimerkiksi Grupeeriin 5 000 € ja ostanut 4 000 € lisää osakkeita. Toinen 4 000 € pitäisi laittaa vielä haisemaan.

Aktiivinen sijoitusomaisuus on jakautunut nyt seuraavasti:

Tämän ulkopuolelle jää jotain epälikvidiä kiinteistöä, autoa ja metsää. Piirakka kasvoi hieman edelliseen verrattuna 394 000 euroon (391 000 €).

Enpä muuten nyt ihan ymmärrä, miksi tämän ja edellisen välillä on ristiriita. Tainnut olla joka kerta. Ensi kertaa varten korjaan tai selitän, mikseivät ole synkassa.

2000 euroa passiivista tuloa rikki kolmas kuukausi putkeen


Passiivinen tulo tippui 2122 eurosta 2 056 euroon. Ikävä kyllä tarvitsen 26 477 euroa vuosittain nykyisen elintasoni ylläpitoon, verojen jälkeen. Tarvitaan siis vielä 50% lisää.

Alla jokainen lähde erikseen.

Lainaaja


Korot Lainaajasta tippuvat, silllä olen jo pitkään nostanut varojani alustasta.

Lainaajan korot tippuivat 613 eurosta toukokuussa vain 382 euroon kesäkuussa. En ole aivan varma mistä tuo tippuminen johtuu, mutta hieman se on hälyyttävää. Ehkä kesän korvilla kulutusluotot jäävät rästiin helpommin?

Lainaaja on ajamassa alas kulutusluottotoimintaansa, joten muutamassa vuodessa tuolta ei tule enää tuloja lainkaan. Mielenkiinnolla seuraan, miten tehokkaasti perintäprosessi toimii.

Vaikka lainaajan portfolio on yli 3x Bondoran salkkuuni, on sen tuotot matalemmat. Voi voi.

Bondora


Bondoran tilillä on edelleen 28 867 euroa, joista tuli 632 € (verrattuna edellisen kuun 704 euroon). Annualisoituna se on noin 30%.

Bondoran kohdalla tuottojen arviointi on vielä hieman hankalaa, sillä historiaa on kuitenkin melko lyhyeltä ajalta. Tein itselleni tätä varten Google Sheetsin, joka tarvitsee ainoastaan arvauksen myöhässäolevien lainojen perintäprosentista.Se antaa arvauksen sisäiselle korkokannalle 17%, kun Bondora ehdottaa 20%.

Kirjoitin Bondorasta omat kokemukseni, kannattaa lukea!

Mintos


Jälleen tasainen kuukausi Mintoksessa.

Sain sijoitetulle 22 975 eurolle Mintoksesta 201 € (vrt. 208 €), mikä tekee noin 11% annualisoituna.

Mintos on hyvä kulmakivi salkulle, sillä markkinapaikka on niin suuri, että sen luulisi kestävän hieman vastatuultakin. Olen tyytyväinen.

Olen kirjoittanut Mintoksesta enemmän täällä.

Swaper


Swaperin portfolio pysyi tasaisesti 18 957 eurossa ja korkoja tuli 199 €, mikä on noin 13% annualisoituna.

Koska salkkuni on yli 5 000 €, olen oikeutettu 2% lojaltibonuksiin, jotka ovat jo ylläolevassa mukana. Jos Swaperin lainatarjoomassa on riittävästi volyymiä, tulen pitämään merkittävän position tässä palvelussa.

Sain sijoitettua kaikki loput rahat luomalla usean identtisen auto invest profiilin. Uskon, että näin päädyn sijoittamaan useasti samoihin lainoihin, joka lisää jälleen riskiä - siis siinä tilanteessa, että Swaper joutuu vaikeuksiin.

RoboCash


Olen sijoittanut RoboCashin 10 000 €. Sen enempää palvelu ei anna toistaiseksi sijoittaa.

Pääoma on kasvanut nyt 10 276 euroon, josta viime kuussa syntyi 101 € tuloja. Tämä vastaa noin 13 % annualisoituna.

Kuten Swaper, RoboCash on myös siitä mukava, että rahat ovat kiinni lyhytaikaisissa lainoissa takaisinostotakuulla, joten jos ei koko pulju mene nurin, fyffet saa pikaisestikin takaisin tilille.

Grupeer


Alan todella tykätä Grupeerista.

Markkinapaikalla oli vain 1 036 € sijoitettuna ja niistä kertyi huhtikuussa 9 € korkoa - 12 %. Nyt heinäkuussa olen siirtänyt Gruperiin 5 000 € lisää, joka alkaa tuottamaan sitten elokuussa.

Suurin osa Grupeer-sijoituksistani on 13 % korolla amortisoiduissa yrityslainoissa. Näitä harvempi yrityslainaaja tarjoaa tällaisilla koroilla ainakaan. Amortisointi parantaa likviditeettiä ja vähentää riskiä.

Grupee myös tarjoaa takaisinostotakuun lainoille. Ei hullumpaa!

Mikäli Grupeer kiinnostaa, luepa kirjoittamani kokemukset siitä. Viisi tähteä ⭐⭐⭐⭐⭐.

Envestio


Envestiossa on nyt 10 500 € sijoitettuna ja sain sille 198 € korkoa. Tuo tarkoittaa noin 26% annualisoituna, mikä on jostakin teknisestä syystä poikkeuksellisen korkea.

Olen sijoittanut Envestion kautta muun muassa alumiinin tuotantoon, hedelmien vähittäiskauppaan, metallinkeräystoimintaan, puutavaraan sekä puupelletteihin. Kaikki lainat ovat vakuudellisia ja Envestio takaa lainan pääoman 90% asti.

Envestion haaste on, että se on liian suosittu 😁. Mikäli tohtii päästä Envestion sijoituksiin kiinni, täytyy rahat olla tilillä jo ennen sijoituskohdetta. Täytyy olla myös valmiina painamaan liipasinta heti kun kohde ilmestyy.

Tässä ei ehdi välttämättä aina kunnon due diligenceä tehdä, vaan joutuu luottamaan siihen, että Envestio on sen itse jo tehnyt.

Jos tahdot kokeilla Envestion kautta sijoittamista suosittelen rekisteröitymään heti ja siirtämään rahat tilille jo etukäteen, muuten jäät rannalle. Jos rekisteröidyt kumppanuuslinkkini kautta saat myös 0.5% ylimääräistä korkoa ensimmäisen 270 päivän ajalle!

Crowdestor


Yritysjoukkovelkakirjoissa on muutama erittäin mielenkiintoinen alusta, joista Crowdestor on ehdottomasti yksi.

Toistaiseksi olen sijoittanut Crowdestorissa kahteen projektiin, yhteensä 6 200 €. Lainojen keskikorko on 19.35%. Riskiä siis riittää. Crowdestorissa on myös buyback fund, josta mahdollisuuksien rajoissa korvataan sijoittajille epäonnistuneita projekteja.

Kesäkuussa sijoitettua pääomaa oli 6 000 euroa, jolle sain ensimmäiset 114 € korkoa, joka tekee 25% annualisoituna.

Fast Invest


Fast Invest on ehkä simppelein vertaislaina-alusta, jonka olen nähnyt. Käyttöliittymä on selkeä, minkä vuoksi on helppo keskittyä olennaisempaan. Alusta tarjoaa takaisinostotakuut ja tarjoaa lainoja noin 12% korolla.

Toistaiseksi olen sijoittanut Fast Investissä 1 010 €, jolle sain kesäkuussa 10 € korkoa, eli noin 12% annualisoituna.

Ei hassumpaa.

Kuetzal


Hei nyt tarkkana!

Aivan törkeän mielenkiintoinen alusta tämä hassun kuuloinen Kuetzal!

Olen sijoittanut vasta 1 010 € Kuetzalissa, koska vasta aloitin. Viime kuussa sain korkoa tuolle 16 €, mikä on noin 21%.

Kuetzal tuntuu tällä hetkellä hyvin poikkeukselliselta sillä he tarjoavat erittäin korkeita korkoja täydellä takaisinostotakuulla. Tälläkin hetkellä on 19% projekti rahoitettavana, 12 kk kestolla.

Tsekkaa lisää heidän sivustoltaan. 👍🏻

Peerberry

Peerberry on jälleen toinen vertaislainapaikka, jossa ei sinänsä ole mitään suurta ihmeellistä, mutta hajauttamisen vuoksi tärkeä.

Olen sijoittanut Peerberryyn vasta 1 000 €, jolle sain 5 € korkoa, mikä on noin 5% annualisoituna. Pitkässä juoksussa tämän pitäisi nousta noin 11 prosenttiin.

Peerberryn lainat ovat takaisinostotaattuja. On hyvin todennäköistä, että tasoitan vertaislainasalkkuani enemmänkin Peerberryyn.

ViainvestPeerberryn kanssa erittäin samankaltaisella profiililla toimiva Viainvest on toinen uusi vertaislainatulokas portfoliossani.

1 010 euron sijoitetulle pääomalle sain 6 € korkoa, eli oin 6%.

Hajautusta hakevalle Peerberry on harkittavissa oleva vaihtoehto.

Tulevia alustoja

Trine: Trinen kautta voi joukkorahoittaa hiilidioksidipäästöjä vähentäviä investointeja. Kirjoitin tästä myös englanninkieliseen blogiini. Esimerkiksi 1 000 eurolle saan 7% koron samalla, kun korvaan aiheuttamani hiilidioksidipäästöt kolmeksi vuodeksi.

Bulkestate: Olen avannut Bulkestateen tilin ja sijoittanut 1 000 euroa, mutta en ole vielä saanut lainkaan korkoja. Katsotaan tätä myöhemmin!

Agrikaab


Kamelilla 🐪 menee oikein hyvin!

Ostin kamelin Agrikaab-palvelusta 1 375 eurolla. Kameli tuottaa maitoa, josta sijoittaja saa kvartaaleittain osinkoa. Yleensä osinkoa saa 8% joka kvartaalissa, mutta johtuen terrorismin aiheuttamasta kaaoksesta Mogadishussa tässä kvartaalissa kameli tuotti "vain" 7%. Sekin on kuitenkin 96 € ja tekee 31 % annualisoituna.

Voit lukea Agrikaabista englanninkielisessä blogissani The Wealthy Finn.

Kiva kun luit!

Kiva kun luit tänne asti. Mikäli matkani taloudelliseen riippumattomuuteen ja 3000 € kuukausittaiseen passiiviseen tuloon kiinnostaa, tilaathan blogit sähköpostiisi 👇🏻!

Pidetään yhteyttä! Tutustutaan twitterissä ja jutellaan facebookissa mutta tilaathan myös blogit mailiisi.

Kannattaa myös laittaa englanninkielinen blogini seurantaan: The Wealthy Finn. Päivitykset tulevat sinne nykyään ripeämmin, kun keskityn ensisijaisesti kansainväliseen blogaamiseen. Ei tämä blogi ole kuitenkaan jäämässä mihinkään!

Ja etkai lähde ilman, että sanot moikka? 😊 👇🏻
Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti