Kesäkuu 2019 päivitys: 2122 € passiivista tuloa


Wham! Uusi ennätys saavutettu jälleen ja 2122€ tippui passiivista tuloja toukokuussa 2019. 

Kirjoittelen nykyään toistakin blogia: The Wealthy Finn - pitkälti samalla aihepiirillä, mutta kansainväliselle kuulijakunnalle. Suosittelemaan laittamaan tuon blogin myös seuraukseen, sillä päivitykset tulevat ehkä sinne hieman nopeammin.

Mutta miten huhtikuu meni? 👇🏻

Toukokuussa passiivista tuloa tuli tosiaan 2122€. Ensimmäinen tavoite on saavuttaa 3000€/kk bruttona passiivista tuloa, josta jää noin 2100€ käteen. Sekään ei ihan vielä riitä kaikkia elinkustannuksiani kattamaan, mutta melkein.

Tulot about suuruusjärjestyksessä:

annualisoitu* tulo
Bondora 17% 704 €
Lainaaja 7% 613 €
Swaper 14% 248 €
Mintos 12% 208 €
Envestio 18% 139 €
Robocash 12% 98 €
Osingot 1% 84 €
Grupeer 14% 11 €
Kuetzal 13% 10 €
Twino 12% 3 €
Vuokra 4% 1 €
Agrikaab 32%** 0 €
Crowdestor 0 €
Viainvest 1 €
Peerberry 1 €
Fastinvest 1 €
Yhteensä 2 122 €
* Paras arvaus lopullisesta annualisoidusta tulosta
** Agrikaab tulouttaa kvartaaleittain

Jes! Seitsemänkymmentäyksiprosenttisesti tavoitteessa! Tästä luvusta uupuu sellaisia eriä kuin blogitulot (184 €) ja vähensin vuokratuotoista lainan lyhennykset (260 €). Blogitulo ei ole passiivista ja vuokratuloa en käytännössä voi hyödyntää elinkustannuksiini.

Tavoite: 2122 € / 3 000 € passiivisena tulona
71 %


2 355 € uusia sijoituksia


Kuvassa siis näkyy kuukauden pääomamuutokset. Positiiviset luvut kertovat pääoman kasvattamisesta ja negatiiviset pääoman takaisinmaksuista. Lisäsin taas 4 000 € osakkeisiin seuraten ValueSignalin suosituksia. Swaperilla on hieman haasteita sijoittaa kaikkea haluamaani, joten pääoma on sitä myötä pienentynyt, Bondoraa pienennän tarkoituksella ja Lainaaja on ollut jo hetken vähentämispuolella. Lainaaja tosiaan kertoi lakkauttavansa vertaislainatoimintansa. Kassaa jäi myös hieman kuukaudesta, koska verokarhu halusi viisi tonnia kesäkuussa.

Varallisuus

Varallisuusjakauma näyttää nyt tältä:


Hajautus on edelleen vinossa ja P2P-sijoituksissa on aivan liian suuri määrä verrattuna muuhun. Tarkoitus on syödä tuota osuutta hieman ja lisätä esimerkiksi osakkeiden sekä yritysjoukkovelkakirjojen määrää. Ilman satunnaisia juttuja kuten metsää ja autoa kakun koko on noin 391 000 €. Edellisestä kuusta vähän jäänyt taas vähän lisää käteistä ja osakkeiden arvot ovat tippuneet.

Tarkempi katsaus 2122 € passiiviseen tuloon


Passiivinen tulo kasvoi ennätykselliseen 2 122 euroon! Tarkoitus oli saavuttaa 2 000 € raja ennen kesäkuuta, nyt se onnistui kuukausi etuajassa! Tämä johtui ihan vain siitä, että laitoin käteiskassan töihin. Iso osa käteiskassasta on todella lyhyissä lainoissa. Pääomaa palautuu kuukausittain muutaman kymmentä tuhatta takaisin, joten mikäli osakemarkkinat näyttävät ostopaikkoja, pitäisi likviditeettiä olla silti ihan sopivasti. Hieman toki rahojen hitaus aiheuttaa väkisinkin ajallista hajauttamista, mutta ei sekään huono juttu ole.

Lainaaja


Lainaajan korkoja tuli 613 € vaikka pääomaa on vielä yli 90 000 €. Oli huono idea laittaa kaikkia munia samaan koriin 😟. Tällä hetkellä kuvittelen Lainaaja-salkun päätyvän sinne 8% tuoton tietämille pitkässä juoksussa, mikä kyllä on silti ihan jees. Tässä on suuri kysymys siinä, kuinka paljon ulosoton kautta saadaan vielä kerättyä.

Erikoisesti, vaikka Lainaajan salkku on yli 3x suurempi, kuin Bondoran, on sen tuotto pienempi. Toki Bondoran salkku on myös paljon tuoreempi.

Odottelen mielenkiinnolla, miten perintäprosessi toimii. Lainaaja ilmoitti laittavansa lapun vertaislainaluukulle, lainat kuitenkin juoksevat loppuun saakka.

Bondora


29 471 € pääomalla Bondorassa sai huhtikuussa 704 € korkoa. Se on 33% vuosituottoa! Ikävä kyllä Bondoralla ei ole takaisinostotakuuta ja lainoja jää jatkuvasti lisää rästiin. Koska haluan sijoittaa rahani hieman likvidimpiin kohteisiin, meinaan vähentää Bondoran salkkua ja katsoa miten se vaikuttaa tuottoihin.

Bondoran kohdalla tuottojen arviointi on vielä hieman hankalaa, sillä historiaa on kuitenkin melko lyhyeltä ajalta. Tein itselleni tätä varten Google Sheetsin, joka tarvitsee ainoastaan arvauksen myöhässäolevien lainojen perintäprosentista.Se antaa arvauksen sisäiselle korkokannalle 17%, kun Bondora ehdottaa 20%.

Kirjoitin Bondorasta omat kokemukseni, kannattaa lukea!

Mintos


Jälleen tasainen kuukausi Mintoksessa - tykkään. Sain Mintoksesta 208 €, mikä tekee noin 11,8% annualisoituna. Mintos on hyvä kulmakivi salkulle, sillä markkinapaikka on niin suuri, että sen luulisi kestävän hieman vastatuultakin. Olen tyytyväinen.

Olen kirjoittanut Mintoksesta enemmän täällä.

Swaper


Swaperin portfolio laski 18 954 euroon ja korkoja tuli 248 €, mikä on noin 16,9% annualisoituna. Tilanne on poikkeuksellinen, koska olen joutunut pienentämään sijoitettua määrää. (Luku ei siis ole IRR-menetelmällä laskettu. Työn alla.)

Koska salkkuni on yli 5 000 €, olen oikeutettu 2% lojaltibonuksiin, jotka ovat jo ylläolevassa mukana. Jos Swaperin lainatarjoomassa on riittävästi volyymiä, tulen pitämään merkittävän position tässä palvelussa.

Sain sijoitettua kaikki loput rahat luomalla usean identtisen auto invest profiilin. Uskon, että näin päädyn sijoittamaan useasti samoihin lainoihin, joka lisää jälleen riskiä - siis siinä tilanteessa, että Swaper joutuu vaikeuksiin.

RoboCash


Olen sijoittanut RoboCashin 10 000 €. Sen enempää palvelu ei anna toistaiseksi sijoittaa. Viime kuussa syntyi 98 € tuloja, mikä vastaa noin 12 % annualisoituna. Kuten Swaper, RoboCash on myös siitä mukava, että rahat ovat kiinni lyhytaikaisissa lainoissa takaisinostotakuulla, joten jos ei koko pulju mene nurin, fyffet saa pikaisestikin takaisin tilille.

Grupeer


Alan todella tykätä Grupeerista. Markkinapaikalla on toistaiseksi vain 1023 € sijoitettuna ja niistä kertyi huhtikuussa 11 € korkoa - 13,6 %. Suurin osa Grupeer-sijoituksistani on 13 % korolla amortisoiduissa yrityslainoissa. Näitä harvempi yrityslainaaja tarjoaa tällaisilla koroilla ainakaan. Amortisointi parantaa likviditeettiä ja vähentää riskiä.

Grupee myös tarjoaa takaisinostotakuun lainoille. Ei hullumpaa!

Tässä kuussa tulen lisäämään useamman tuhannen Grupeeriin, luulen.
9.6.2019

Jos luot tilin nyt Grupeeriin kumppanuuslinkkini kautta ja sijoitat 100€ ennen 20.6.2019, osallistut arvontaan, jossa kolme uutta sijoittajaa voittaa 20€ extraa!

Envestio


Envestiossa on nyt 10 150 € sijoitettuna ja sain sille 139 € korkoa. Tuo tarkoittaa noin 18% annualisoituna.

Olen sijoittanut Envestion kautta muun muassa alumiinin tuotantoon, hedelmien vähittäiskauppaan, metallinkeräystoimintaan, puutavaraan sekä puupelletteihin. Kaikki lainat ovat vakuudellisia ja Envestio takaa lainan pääoman 90% asti.

Envestion haaste on, että se on liian suosittu 😁. Mikäli tohtii päästä Envestion sijoituksiin kiinni, täytyy rahat olla tilillä jo ennen sijoituskohdetta. Täytyy olla myös valmiina painamaan liipasinta heti kun kohde ilmestyy.

Tässä ei ehdi välttämättä aina kunnon due diligenceä tehdä, vaan joutuu luottamaan siihen, että Envestio on sen itse jo tehnyt.

Jos tahdot kokeilla Envestion kautta sijoittamista suosittelen rekisteröitymään heti ja siirtämään rahat tilille jo etukäteen, muuten jäät rannalle. Jos rekisteröidyt kumppanuuslinkkini kautta saat myös 0.5% ylimääräistä korkoa ensimmäisen 270 päivän ajalle!

Crowdestor

Crowdestorin salkku ei elänyt kuukauden aikana lainkaan. Ensimmäiset 6 000 € ovat projektissa nimeltä INCH2 18% korolla. INCH2:n projektisivulta selviää, että kyseisellä firmalla on aika jäätävä kasvu, pääsy sekä Venäjän, Aasian että Yhdysvaltojen markkinoille.

Crowdestorissa riskiä varmasti on, ja paljon, joten kannattaa ainakin hajauttaa tehokkaasti (eikä tehdä niinkuin minä tein 😉)

Agrikaab

Kameli voi hyvin! 🐪

Ostin siis kamelin Agrikaab-nimisen maatalousyrityksen kautta. Voit lukea kaiken firmasta englanninkielisessä arviossani. Kameli maksoi 1375€ ja Agrikaab maksaa maito-osingot kvartaaleittain, joten seuraavaa joutuu odottelemaan kesäkuuhun. Sitä on kuitenkin tulossa näillä näkymin 93 €! Tuo vastaa 6% kamelin arvosta ja neljä kertaa korotettuna vastaa 26% vuosituottoa.

Yleensä maidosta maksetaan 8% osinko kvartaaleittain, mutta Mogadishun pommitusten vuoksi maitotoimitukset takkuilevat hetken.

Tulevia alustoja

Trine: Sijoitin edellisen kuun aikana 1000 € vuoden mittaiseen projektiin, jolla korvataan aurinkovoimalla neljän länsimaalaisen vuosittaiset hiilidioksidipäästöt 7% tuotolla. Kirjoittelin siitä englanniksi The Wealthy Finn -blogissa.
Lisäksi avasin tilit ja sijoitin 1000 € seuraaviin alustoihin: Kuetzal, PeerBerry, Bulkestate, FastInvest ja ViaInvest. Näistä lisää sitten myöhemmin!

Kiitos kun luit!

Kiva kun luit tänne asti. Mikäli matkani taloudelliseen riippumattomuuteen ja 3000 € kuukausittaiseen passiiviseen tuloon kiinnostaa, tilaathan blogit sähköpostiisi 👇🏻!


Ja etkai lähde ilman, että sanot moikka? 😊 👇🏻


Blogipostit saattavat sisältää kumppanuuslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti